Jezelf Vinden

door: Vivienne Westerhoud, hoofdredactrice Mama’s.

Je kunt mensen op vele manieren in categorieën indelen. Zo heb je extraverte en introverte types, enthousiaste en bedaarde. Jonge en bejaarde. dappere en bange. Korte en lange. Met de MBTI kun je je persoonlijke stijl vaststellen. Het zegt iets over hoe je geboren bent. Het is nooit goed of slecht. Dat staat me wel aan. En waar ik ook achter kwam: je persoonlijke stijl verandert nooit. En wat belangrijker is en voor sommigen minder goed nieuws: je kunt die van een ánder ook nooit veranderen.

Ik deed eens met een stel vriendinnen op vakantie een andere test: het enneagram. We hadden anoniem getest en de meesten hadden vergelijkbare uitkomsten. Er was er eentje die behoorlijk afweek. ‘Zó iemand? Dat kan er maar één zijn!’ riepen ze uit. Ik voelde ‘m al aankomen. Ik was met mijn type ‘romanticus’ de enige emotionele dramaqueen van het groepje. Iedereen moest heel hard lachen, maar ’s avonds op het feest was ik de enige die op het podium de microfoon pakte en onder luid gejoel van mijn ‘fans’ mijn hele gevoel in een levenslied legde. Dat zijn mijn gloriemomenten! Wil jij jouw type weten? Doe hier gratis de test!

In de loop van mijn leven heb ik heel wat testjes gedaan. Ik heb veel verklaringen gekregen waarom ik ben zoals ik ben. En het wordt steeds gemakkelijker dat gewoon te accepteren. Zo voelde ik me altijd zo zoekende. Ik zocht zelfs áchter dat zoekende iets. Nu weet ik door de theorie van William Gijsen en zijn boek ‘de DNA code van de Ziel’ dat je twee soorten mensen hebt. Zoekers en Vinders. En wat denk je? Ik ben een zoeker. Dat is dus duidelijk, daar hoef ik niets achter te zoeken. Nu zoek ik bijvoorbeeld rust. En ik vond een adresje om een weekeindje in m’n eentje in ‘retraite’ te gaan. Eens kijken wat ik daar weer in mijzelf vind. Ik hoop dat jij ook vindt wat je zoekt!

Durf te leven!

Hartelijke groet, Vivienne Westerhoud

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.