Een feestje voor twee: wees lief voor je man

door: Annette van der Maarel, www.familycounselling.nl.
En toen werd je moeder en jij en je kind leefden nog lang en gelukkig.  Want het leven is echt wel een dans op rozen. Echt. Nou ja. Vaak toch wel. En anders ben je het zo weer vergeten, want jou kindje is immers zo mooi, zo schattig, zo lief. En dan ook nog eens de allerslimste, allergrappigste die je ooit gezien hebt.  Jouw kind is gewoon echt wel heel bijzonder. Ja, toch?

Ik hoor het al. De liefde tussen jullie is groter dan naar de maan en terug , zoals je dat zo mooi in het Engels zegt.

Maar… hoe zit het eigenlijk met je relatie, mam? Die met je partner dus.  Zien jullie elkaar nog wel eens zonder jengelende kids aan jullie benen? Zonder  tevreden smakkende kindjes tussen jullie in bed?  Zonder kleine schatjes met kleefhandjes?

Is het antwoord: Nee? Nauwelijks? Of zelden? Lees dan snel het volgende:

Af en toe moet je toch die tuin van je relatie in. Om  water te geven, nieuwe zaadjes te planten, oude blaadjes weg te vegen. Soms moet je wat snoeien en onkruid wieden, soms wat nieuws planten. En dan hebben je rozen ook nog mest nodig, en dat stinkt, maar ja, anders worden het slappe, ielige plantjes.

Je partner en jij zijn ten slotte de pijlers van je gezin.  Maak er dus wat van, want het kan anders echt zomaar gebeuren dat je die man die de voordeur binnenkomt nauwelijks meer herkent.  Het zou toch heel jammer zijn als jullie uit elkaar groeien. Hier vijf simpele tips om er af en toe een feestje van te maken:

1)      Spijbelen met je man. Kun je dat? Je allebei ziek melden, voor een dagje maar, en met z’n tweeën de hei op, je bed weer in of samen ’s middags naar de bioscoop.

2)      Deze week elke dag iets liefs voor je man doen. Zonder verwachtingen, van jou naar hem. Uit liefde, vriendelijkheid. Met aandacht.  Breng hem een kopje thee, geef hem een kus, vraag naar wat hij denkt, voelt en doet.

3)      Boek een aantal dates in voor de komende tijd, schrijf ze nu vast in je agenda. Elke vrijdagavond naar de film, woensdagochtend volgende maand samen koffie drinken in de stad,  een weekendje Barcelona van de lente.  Geen geld zeg je? Dan maak je een lange wandeling met een rugzakje vol lekkere dingen. Of voor mijn part kook je samen, kijk je een dvd of ga je ganzenborden. Vier het leven, vier jullie!

4)      Wat vond je nou zo leuk aan hem? Schrijf het eens op. En stop dat briefje in z’n laptoptas.

5)      Gun hem z’n irritante kanten. Laat hij weer die sportkleren in z’n tas zitten? Haal diep adem en denk: is dit nu echt belangrijk? Is dit belangrijker dan een goede verstandhouding?  Denk maar: Ik ga niet oordelen of ruzie zoeken. Nee hoor:

Vandaag maak ik er een feestje van!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.