Draken overwinnen

door: Vivienne Westerhoud, hoofdredactrice Mama’s.

Ik werk ruim vijf jaar als zelfstandig ondernemer. Ik weet nog wel dat ik in het begin best spannende dagen had. De eerste keer in onderhandeling met een klant, een presentatie op een beurs. De eerste keer dat ik een lezing of een workshop gaf. De eerste keer dat ik geinterviewd werd voor een blad of op radio en TV. De eerste keer van al deze dingen waren spannend. Maar een dag zoals twee weken geleden had ik niet eerder.

Ik kreeg in de ochtend zes Japanse journalisten over de vloer. Elk van een van de zes grootste dagbladen van Japan. Zij maakten een tour door Nederland om vast te leggen hoe wij hier omgaan met werk & prive. Naast minister Plasterk en de Federatie Zakenvrouwen, kwamen ze ook bij mij op de thee. Zij waren geinteresseerd in mijn visie op het combineren van werk & prive. Wat een ervaring! Op een gegeven moment stonden ze met z’n zessen foto’s van mij te maken. De flitsen verblindden mijn ogen en om mijn verlegenheid te verbergen riep ik opgewekt ‘I feel realy famous now!’

Later op die dag deed ik mee aan KRO’s Dragon’s Den. In het hol van de leeuw, of liever ‘de draken’, vertelde ik over mijn zakelijke plannen met www.9tot3.nl in een poging geld los te peuteren bij de puissant rijke ‘Draken’. Of dat gelukt is kun je vanavond bekijken 19 mei om 21.35 op Nederland 3 bij de KRO.

Een ding is zeker: ik had die dag het gevoel dat ik een hele draak met huid en haar had opgegeten. Dat onoverwinnelijke gevoel, hoe kortstondig ook, is werkelijk verrukkelijk!

Durf te leven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.