Bingo!

door: Vivienne Westerhoud, hoofdredactrice Mama’s.

‘Crisis’, wat is dat toch een zwaar woord. Oké, ik voel aan alles dat het financieel wat minder gaat worden, maar crisis? Dat is het toch nog lang niet! Elke dag staat de krant er vol van. Je kunt de radio niet aanzetten of ze zijn er weer, die verhalen over hoe erg het allemaal is. En ik heb het gevoel dat het daar alleen maar erger van wordt. Dat is toch de ‘Law of attraction’? Als je ergens elke dag over praat met miljoenen mensen. Als je ergens elke dag bang voor bent met miljoenen tegelijk. Dan móet het wel gebeuren! Want waar je bang voor bent, daar geloof je in. En als je iets echt gelooft, kun je het manifesteren in je leven. In dit geval doen wij dat met z’n allen in ONS leven.

Toch hoor je ook positiever nieuws. Ondernemers bijvoorbeeld zijn helemaal niet negatief gestemd, zij zien de crisis niet als een probleem. Nee, zij zien het als een uitdaging. Een periode waarin zij hun creativiteit aan kunnen spreken. Wat een verfrissende invalshoek! Dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen. We worden wakker uit onze zoetzachte bonbon-droom onder ons weelderige donzen dekbedje. We worden geconfronteerd met de echte wereld. Een wereld waarin we keuzes mogen maken, over wat we wel willen en wat niet. Want ALLES? Dat kan waarschijnlijk even een jaartje niet. Wat spannend!

Hoe positiever we er mee omgaan, hoe meer deze crisis ons kan brengen. Ik las al verhalen over ‘verbroedering’. Misschien kijken we elkaar aan het einde van dit jaar wat langer in de ogen en groet iederéén elkaar op straat. En misschien steken we allemaal onze handen uit de mouwen om iets extra’s te doen voor elkaar. Ik heb trouwens wel wat tips om deze crisis zo snel mogelijk voorbij te laten gaan.

1 Lees zo min mogelijk de krant; 2 Kijk niet naar slecht nieuws en; 3 Denk positief en 4 Schaf voor alle zekerheid een tweedehands bingospel aan. Want mocht de crisis toch níet aan ons voorbij gaan, dan vieren we deze zomer toch gewoon vakantie met onze buren!?

Durf te leven!

Hartelijke groet, Vivienne Westerhoud

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.