Geen vrouw ter wereld die zo gelijk is aan de man

De Nederlandse vrouw: geen vrouw ter wereld die zo gelijk is aan de man, zo’n sterk karakter heeft maar zo weinig werkt. Ze loopt altijd op platte schoenen, kan niet flirten, praat als een bouwvakker – maar is wel heel mooi. Santje Kramer interviewde een internationaal gezelschap mannen (en een paar kritische vrouwen) die al geruime tijd in Nederland werken of wonen, om erachter te komen wie de Nederlandse vrouw is.   Dimitri Solomkine, Russische dj en composer: “De Nederlandse vrouw is als een Hollandse tomaat: ze ziet er aantrekkelijk uit, ze is lang houdbaar, maar ze smaakt en ruikt nergens naar.”

Martin Pyper, Engelse designer: “De mooiste vrouwen op aarde vind je in dit land. De Nederlandse vrouwen zijn lang, stoer, dragen beduidend minder make-up en dat gaat ze goed af. Voor mij is die natureluitstraling een teken van zekerheid.”

Ilias Kotsiris, uit Griekenland: “Een Griekse vrouw heeft een lage kont, maar hoe lelijk ze ook is, ze zal altijd een mooie lingerieset dragen en een Chanelgeurtje op doen. Hier stapt de Nederlandse vrouw vanuit bed zo haar HEMA-onderbroek in en zes minuten later staat ze op straat.”

Ze wonden er geen doekjes om: Nederlandse vrouwen hebben het bedrijf Crocs van de ondergang gered, dragen HEMA-ondergoed en knippen hun haren af als ze kinderen krijgen. Ook worden er vraagtekens gezet bij de manier waarop ze verjaardagen vieren, de culinaire escapades én het seksleven van de Nederlandse vrouw.  Santje Kramer schets een verhelderend portret, waar je – met enige zelfspot – heel hard om moet lachen!

Bestel dit boek bij Bol.com!
Santje Kramer – Het poldermodel  isbn 9789041709691 €8,- verschijnt 8/11/2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.