Boek: Lean in

[bol_product_links block_id=”bol_51de78fb4777b_selected-products” products=”9200000010047043″ name=”Lean in” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”FF38D1″ link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″] Sheryl Sandberg heeft met veel humor en wijsheid een inspirerend boek geschreven dat zorgt voor persoonlijke groei en oproept tot actie. Lean in verandert de discus¬sie van wat vrouwen níét kunnen naar wat ze allemaal wel kunnen bereiken.
Lean in is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen. Sandberg vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. Ze geeft prak¬tische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. En hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis.
Sandberg is de coo van Facebook, staat op de Fortune-lijst van ‘50 Machtigste Vrouwen’ en werd door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld. Ze hield een indrukwekkende TEDTalk over het feit dat we te weinig vrouwelijke leiders hebben. Deze toespraak werd meer dan twee miljoen keer bekeken en spoorde vrouwen aan om altijd uitdagingen te zoeken, risico’s te nemen en hun dromen na te jagen.
‘Sheryl geeft praktische suggesties voor het managen en overwinnen van de uitda¬gingen die je op de carrièreladder tegenkomt. Ik was het van harte met haar eens en moest hardop lachen toen ik die bladzijden las. Lean in is voortreffelijk, geestig, open¬hartig en nuttig leesvoer voor vrouwen (en mannen) van alle generaties.’
– Condoleezza Rice, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS
‘In de afgelopen vijf jaar zat ik aan het bureau naast dat van Sheryl en heb bijna elke dag iets van haar geleerd. Ze is uitermate intelligent, weet ingewikkelde processen te doorgronden en voor de lastigste problemen een oplossing te bedenken. In Lean in slaagt Sheryl erin het beste uit mensen te halen omdat ze in staat is informatie te combineren. Het boek is slim, oprecht en grappig. Haar woorden zullen alle lezers – en vooral de mannelijke – helpen om betere en effectievere leiders te worden.’
– Mark Zuckerberg, oprichter en ceo van Facebook
Sheryl Sandberg is chief operating officer (coo) van Facebook. Voordat ze bij Facebook ging werken, was ze vicepresident Global Online Sales and Ope-rations bij Google, en daarvoor chef Staf bij het Amerikaanse ministerie van Financiën. Voor die tijd werkte ze als consultant bij McKinsey & Company en als onderzoeksassistent bij de Wereldbank. Ze woont in Noord-Californië met haar man en hun twee kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.