Nationale pannenkoekdag van jong voor oud, op 15 maart 2013

advertorial. Op 15 maart 2013 is het voor de 7de keer Nationale Pannenkoekdag. Het begon in 2007, toen basisschoolleerlingen van honderd scholen in Nederland voor het eerst pannenkoeken bakten voor ouderen. Het brengt de jeugd op een ludieke manier in contact met ouderen. De kinderen vinden het leuk en de ouderen natuurlijk ook. Dit jaar doen al 470 scholen mee!

Via de website www.pannenkoekdag.nl kun je ook meedoen met de fotowedstrijd. Stuur een foto in die de ontmoeting of verbinding van jongeren met ouderen laat zien. Doe er ook een leuke beschrijving bij waarom deze opa, oma, buurvrouw of tante het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Op de website kan gestemd worden op de mooiste, grappigste of meest originele foto. De foto met de meeste ‘respects’ en ‘likes’ wint toegangskaartjes voor een pretpark naar keuze!

Nationale Pannenkoekdag is een initiatief van Tefal en Koopmans, en is – met de pannenkoek als verbindend element – in het leven geroepen om kinderen zich bewust te maken van wat ze kunnen betekenen voor de oudere medemens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.