Geboortekaartje ontwerpen, dat doe je gewoon zelf

geboortekaartjeGeboortekaartje ontwerpen, dat doe je tegenwoordig heel gewoon zelf. Natuurlijk kies je niet meer uit een groot boek met voorbeelden en voorgekauwde teksten, maar ga je voor een origineel en geheel eigen ontwerp. De afbeelding, kleur en lettertype kies je zelf, evenals het formaat van de kaart en tekst die je wilt toevoegen. Het perfecte kaartje ontwerp je eenvoudig zelf op Hallmark. Hierbij kunt je direct kiezen voor het tabblad geboortekaartjes. Zit het kaartje van je keuze hier niet tussen, kijk dan ook eens bij uitnodigingen maken en fotokaarten. Hier vind je weer tal van andere leuke ideeën.

Geboortekaartje: begin op tijd

Twee maanden voordat je kindje wordt verwacht is het toch echt tijd om na te denken hoe je dit in je familie- of vriendenkring wilt aankondigen. Naaste familieleden en hele goede vrienden bel je uiteraard even op, maar voor alle andere mensen is een geboortebericht in de vorm van een kaartje een uitstekend alternatief. Begin daarom op tijd met het verzamelen van adressen en denk goed na over een gepaste tekst en een mooie afbeelding. Bij Hallmark is het mogelijk om een eigen foto in te voegen. Deze foto kan natuurlijk van de pasgeboren baby zijn, maar een foto van de zwangere buik of de baby met familie is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Het bezoek

Na de bevalling is alles gericht op uitrusten en genieten. Spontaan bezoek, hoe goed ook bedoeld, komt daarom niet altijd gelegen. Om die reden is het heel normaal om op het kaartje te melden op welke tijden het bezoek welkom is. Ideetjes voor een gewenst cadeautje mag je vermelden, evenals de namen van het suikeroompje en de knuffeltante. Wil je het liefst alle bezoek op één dag ontvangen, verstuur dan een uitnodigingskaart voor een specifieke dag en tijd. Op Hallmark vind je tal van mooie uitnodigingskaarten met geboorte als thema. Verwar deze uitnodiging echter niet met een babyshower die in principe in de tweede helft van de zwangerschap wordt georganiseerd door vrienden en familieleden.

Proefdruk

Heb je een geboortekaartje gevonden die je aanspreekt bestel dan een proefdruk. Op deze manier kun je thuis op je gemak beoordelen of de tekst klopt, het lettertype duidelijk leesbaar is en de kaart er precies zo uitziet als je had verwacht. Kijk hier voor meer inspiratie voor geboortekaartjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.