Zwanger op je bruiloft

Zwanger op je bruiloftAls je zwanger bent op je trouwdag dan moet je op een aantal dingen letten, waar je anders niet aan hoeft te denken. Maar ook als je zwanger bent kun je een stralende bruid zijn. Zwanger op je bruiloft? Dit zijn een paar handige tips!

Zwanger op je bruiloft? Waarom?

Sommigen stellen plannen speciaal voor de geboorte van het kind een bruiloft zodat het makkelijker is hun kind te erkennen. De baby krijgt namelijk automatisch de achternaam van de vader als jullie al getrouwd zijn. En hij is dan ook erkend als de vader van het kind. Het is wat lastiger als je kindje geboren wordt als jullie nog niet getrouwd zijn, want dan komt er veel papierwerk aan te pas voordat het kind erkend is. Ook al ben je zwanger op je bruiloft, je kunt er nog steeds een geweldige dag van maken!

Rekening houden met je lichaam

Het is algemeen bekend dat je lichaam heel erg verandert als je zwanger bent. Niet alleen zul je last hebben van ochtend misselijkheid maar helaas ben je ook wat minder energiek dan normaal. Het is dan ook belangrijk dat je de trouwdag niet te vol plant en genoeg rustmomentjes creëert, zodat jij even op adem kunt komen en je lichaam de rust kunt geven die het nodig heeft.

Trouwdatum

Doktoren zeggen dat je het beste kunt trouwen tussen de derde en zevende maand. In de eerste en laatste maanden van de zwangerschap ligt het risico op complicaties net iets hoger. En de ergste vermoeidheid is in die andere maanden vaak al voorbij en dat betekent dat jij meer energie zult hebben op de bruiloft.

Trouwdiner

Als je zwanger bent mag je een aantal dingen niet eten. Omdat ze niet goed voor jou of de baby zijn. Voor het diner kun je kiezen tussen twee opties, of je kiest een menukaart met allemaal gezonde gerechten die jij wel kunt eten of je maakt aparte menukaarten.

Alcoholvrije drank

Het is algemeen bekend dat zwangere vrouwen geen alcohol mogen. Dus je zal ook de champagne bij de toost over moeten slaan. Een alternatief is dan kinderchampagne, maar dat is wel heel zoet. Gelukkig heeft de slijterij tegenwoordig een volwassen variant van alcohol vrije champagne. Zo kun je toch nog proosten met je kersverse echtgenoot.

Locatie

Zorg ervoor dat de trouwlocatie ook zwangerproof is. Dat betekent dat je erop moet letten dat er geen hoge trappen zijn, die je op moet. Het is ook heel handig als je bij de locatie kunt overnachten. Dan kun jij je tijdens de grote dag ook nog even terugtrekken op je kamer, mocht dat nodig zijn. Zwanger op je bruiloft kan veel energie van je vragen. Let goed op wat jouw lichaam aangeeft.

Trouwjurk

Gelukkig is er ook voor de zwangere vrouw steeds meer keuze op het gebied van trouwjurken. Bruidsmodezaken hebben tegenwoordig een ruim aanbod en weten precies hoe ze jou moeten helpen. Dus maak je geen zorgen dat jouw lichaam constant verandert, zij weten wel raad. Vermeld wel wanneer je voor het eerst de winkel binnenstapt, dat je in verwachting bent. Dat voorkomt hoge vermaak kosten. Ga ongeveer een maand voor de trouwdag naar de bruidsmodezaak om de jurk te laten vermaken. Dan weet je in ieder geval zeker dat je op de trouwdag ook nog in je jurk past.

Welke modellen jurk?

Wil jij je buik camoufleren of juist accentueren? Maak eerst deze keuze dan kun je daarna kijken welke modellen het beste daar bij passen. De nadruk leg je op je buik door een gekleurd lint net onder je bustier te knopen. Een aantal modellen voor zwangere bruiden:

A-lijn

Een van de bekendste modellen wat trouwjurken betreft is het prinsessenmodel, de A-lijn. De naam verklapt het al, het heeft de vorm van de letter A. De bovenkant is smal en het loopt wijd uit. Het fijne van dit model is dat het eigenlijk iedereen wel staat.

Empire model

Jurken met een empire model hebben een hoge taille waardoor de jurk vanaf de borsten wijd uit loopt en dat zorgt ervoor dat je de jurk niet veel hoeft te laten vermaken.

————————————————–
LEES OOK: Als je voor de tweede keer trouwt
EN Zwangerschapsdagboek van oei ik groei
————————————————–

Bruidslingerie

Voor elke bruid is goede lingerie essentieel en dus ook voor zwangere bruiden. Je kunt het beste wat langer wachten met het kopen van je lingerie want je cupmaat kan nog veel verschillen en je wilt natuurlijk niet een bh die te klein is.
Heel fijn is ook de babybelt, dit is een elastische band die je strak om je buik bindt en dat zorgt voor verlichting bij bekken- en rugklachten.

Trouwschoenen

Dikkere enkels zijn helaas een bekende kwaal voor zwangere vrouwen en dat maakt hakken niet de meeste ideale schoenen voor onder je trouwjurk. Gelukkig kun je ook kiezen voor lagere schoenen die net zo hip zijn. Mooie ballerina’s of een kleinere en bredere hak kunnen al voor een hoop comfort zorgen. Als je toch heel graag hoge hakken aan wilt op de bruiloft, zorg er dan voor dat je een tweede paar schoenen bij je hebt die een stuk lekkerder lopen.

Huwelijksreis

Geniet extra veel van jullie huwelijksreis want het zal voorlopig de laatste kans zijn dat jullie met z’n tweeën heerlijk op reis kunnen. Als je trouwt in de laatste paar maanden van je zwangerschap dan zal de huwelijksreis waarschijnlijk niet heel ver zijn want dan mag je niet meer vliegen aangezien het vliegen de weeën kan opwekken. In de eerste drie maanden van de zwangerschap wordt vliegen ook afgeraden en dat heeft te maken met het verhoogde risico van een miskraam als je vliegt.

Vliegen en doktersverklaring

Vliegtuigmaatschappijen mogen vrouwen weigeren als ze denken dat ze hoogzwanger zijn. Het is dus geen verkeerd idee om altijd een doktersverklaring bij je te hebben waarop de uitgerekende datum op staat. Een huwelijksreis naar een warm land is niet aan te raden want de hitte is niet heel aangenaam en daar word je sneller moe van. Als je naar een ver land wilt dan moet je vaak een aantal inentingen hebben en die kun je dan weer niet altijd krijgen als je zwanger bent.

Medische zorg in de buurt

Niet een heel verkeerd idee; kijk of er op de vakantiebestemming een gynaecoloog zit. Mocht er iets gebeuren dan weet je in ieder geval wel waar je moet zijn.

Bekijk het positief

Er verandert veel in je lichaam gedurende de zwangerschap en bij veel dat je doet moet je niet alleen aan jezelf denken maar ook aan je kindje. Zwanger op je bruiloft of niet, je gaat trouwen met je lief. Blijf positief en let op de dingen die wel kunnen in plaats van de dingen die je niet mag of kan en jouw trouwdag wordt prachtig en onvergetelijk!

2 reacties

  1. Als je zwanger bent en ongehuwd, kan de vader het kindje nog voor de geboorte erkennen. Bij de erkenning van het eerste kind kan vastgelegd worden dat het kind de naam van de vader krijgt.
    Dit is echt niet ingewikkeld. De erkenning kan ook na de geboorte plaatsvinden, maar als je het kind de achternaam van vader wilt geven moet de moeder daarbij wel persoonlijk aanwezig zijn.
    Vanag de geboorte tot asn de erkenning heeft het kind de achternaam van moeder.

  2. En ik heb nog een mooie, simpele positietrouwjurk te koop die nog boordevol liefde zit! Maat 46/48 zoiets.. Als ik even zo vrij mag zijn hier 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.