Trouwen doe je maar één keer, of toch niet?

trouwenAls je gaat trouwen doe je dat voor je hele leven. Je bent verliefd en ziet samen een mooie toekomst. Dat is voor altijd. Dat weet je zeker. Dan is trouwen een logische stap. Een mooie bezegeling van je liefde voor elkaar. Voor altijd samen. Helaas lopen steeds meer huwelijken stuk. We geven gemakkelijker op en streven naar persoonlijk geluk. Scheiden is een pijnlijke gebeurtenis. Zeker als je kinderen samen hebt. Maar je wilt ook je kinderen laten zien dat je voor jezelf mag kiezen en streven mag naar meer geluk in je leven. En misschien trouw je wel voor de tweede keer. En vind je wel het geluk dat je zocht.

Trouwen voor de tweede keer

Als je uit een scheiding komt, heb je even tijd nodig om weer tot jezelf te komen. Je verwerkt niet alleen de pijn die de ander je aandeed, maar ook de spijt van de dingen die je zelf anders had kunnen doen. Als je dat goed aanpakt, kun je groeien. Als je jezelf slecht kent, kies je gemakkelijk de verkeerde partner. Dan blijf je steeds je fouten herhalen en krijg je dezelfde uitdagingen voorgeschoteld. Net zolang tot je jouw eigen lessen leert. En alleen dan kun je het anders doen. Een nieuwe liefde vinden, waarmee je wel duurzaam samen kunt zijn. Iemand die je helpt de beste versie van jezelf te zijn. Dan weet je zeker dat je de goede stappen hebt gezet. En trouwen, ook voor de tweede keer, is dan een hele mooie romantische bezegeling van jullie echte liefde.

De grote dag, een feest voor twee

Veel stellen hebben stress voordat ze gaan trouwen. Dat komt vaak omdat de bruid haar beeld van de grote dag al helemaal klaar heeft. De trouwjurk van Ladybird hangt al in de kast, de taarten zijn besteld bij de bakker uit het dorp van haar moeder en ze wil dansen op haar lievelingsmuziek met haar vriendinnen. Uhhm, en wat wil dan de bruidegom? Hebben we dat al gevraagd? Zorg ervoor dat het een dag van jullie samen is. Overleg eerst in grote lijnen wat jullie er elk van verwachten en bespreek de belangrijke dingen met elkaar voordat er beslissingen worden genomen. Anders begint je huwelijk al met problemen. En dat is nu juist wat je niet meer wilt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.