Waar moet je op letten als je zwangerschapskleding gaat kopen?

Zwangerschapskleding kopen, waar moet je op letten? Als je zwanger bent voel je vanzelf wanneer je kleding niet meer comfortabel aanvoelt. Het is niet fijn als kleding gaat knellen en je wilt niet dat je buik steeds bloot is, omdat je shirt en je broek of rok elkaar niet meer raken. De zwangerschapsweek waarin zwangere vrouwen beginnen met het dragen van speciale zwangerschapskleding verschilt soms meerdere weken. De ene zwangere vrouw kan bij drie maanden haar gewone kleding al niet meer aan. Bij de ander duurt dat veel langer. Zo kan het ook per zwangerschap verschillen. Bij een tweede zwangerschap bijvoorbeeld kan je buik sneller groeien dan bij de eerste keer. Waar je dus het beste op kunt letten is of het voor jou nog comfortabel voelt. Zodra dat niet meer zo is en je broek of rok zit echt te strak, kun je de eerste zwangerschapskleding gaan kopen.

Eerst je broeken en rokken

De eerste kledingstukken die minder comfortabel zullen zitten zijn je broeken en rokken. Vooral die met een vaste band rond je middel. Je kunt dan vaak T-shirts en jurken van stretch stoffen nog wel aan. Deze kun je wat langer door dragen in je zwangerschap. Maar als je ze na je zwangerschap ook nog wilt dragen moet je wel uitkijken dat je ze niet teveel uitrekt. Daarbij komt dat zwangerschapsshirts en blouses vaak ook wat langer zijn dan gewone shirts en daarom meer draagcomfort geven voor je groeiende buikje.

Zwangerschapskleding kopen of een maatje meer?

Veel zwangere vrouwen hebben de neiging om gewone kleding te kopen, maar dan in een maatje groter. Je denkt het misschien langer te kunnen gebruiken en je hebt dan meer keus. Maar dat kun je beter niet doen. Als je te grote kleding koopt, zal het er eerder lomp uitzien. Zwangerschapskleding kopen is beter om deze juist speciaal gemaakt is voor je groeiende buik. Doordat het de juiste pasvorm heeft en aansluit op de plekken waar je niet dikker bent geworden, blijf je er sexy en vrouwelijk uitzien tijdens je zwangerschap. Dan voel je jezelf ook lekkerder in je vel en dat is belangrijk!

Welke items kies je?

Omdat je niet je hele kast vol wilt leggen met zwangerschapskleding, is het goed om van te voren goed na te denken wat je nodig hebt. Investeer bijvoorbeeld in een paar goede basics. Kies een leuke zwangerschapsjurk, een zwarte of donkerblauwe broek, een jeans, een rok en een paar shirts. Na de bevalling zul je ook nog een tijdje gebruik maken van je zwangerschapskleding. Het is heel normaal dat je lichaam wat tijd nodig heeft om te ‘ontzwangeren’. Het duurt dan even voordat je je eigen maat weer terug hebt.

Een reactie

  1. Je hebt tegenwoordig hele mooie zwangerschapskleding, ik had zelf niet zoveel aangeschaft toen ik zwanger was. Ik kocht wel een mooie zwangerschapsjeans (2 stuks) en een aantal basisshirts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *