boek: Gezond Rond!

We weten het wel, eten voor twee hoeft echt niet als je zwanger bent maar hoe krijg je alles binnen wat je nodig hebt? Eenvoudig, door gezond te eten?
Helaas red je het daar niet mee! Voedingspiramide ging aan de slag met een gezonde voeding bij Zwangerschap(wens) & Borstvoeding.
Ronde wens
Voor vrouwen en hun partner met een zwangerschapswens is optimaal gezonde voeding heel belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat gezonde voeding, veel groenten en fruit maar ook vitamine C, D, foliumzuur, zink en selenium een goede invloed hebben op de vruchtbaarheid van de man. Om de kans op zwangerschap en een gezonde baby te vergroten wordt geadviseerd hier een half jaar voor uit te trekken! Een multi voor zwangeren en de man hoort hier beslist bij.

Gezond rond
Al in de baarmoeder wordt het kind als het ware ‘geprogrammeerd’ voor de rest van zijn of haar leven. De normale geadviseerde gezonde voeding voor zwangeren schiet tekort op een flink aantal vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Dit kan invloed hebben op de kans op bevruchting, de zwangerschap maar ook op de ontwikkeling en gezondheid van de baby.
Door te eten volgens de Voedingspiramide Zwangerschap(wens) & Borstvoeding is het mogelijk alles binnen te krijgen wat nodig is voor de aanstaande moeder en het kind. Aan de linkerkant van deze piramide staan de hoeveelheden voor vrouwen met een zwangerschapswens en vrouwen in de eerste 3 maanden van hun zwangerschap, aan de rechterkant de hoeveelheden voor vrouwen in de laatste 3 maanden en bij borstvoeding.
De voedingspiramide gaat uit van een natuurlijke, onbewerkte en bij voorkeur biologische voeding. Omdat die meer voedingsstoffen levert, die juist nu zo hard nodig zijn. En omdat biologische voeding geen onnodige additieven en resten van bestrijdingsmiddelen bevat.

Multi voor zwangeren
Door de verhoogde behoefte aan alle voedingsstoffen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, is het haast onmogelijk dit via de voeding allemaal binnen te krijgen. Vooral tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap en tijdens de borstvoeding kunnen tekorten optreden. Voedingspiramide raadt daarom aan naast een gezonde voeding de gehele zwangerschap en bij borstvoeding een multi voor zwangeren te gebruiken.

De Voedingspiramide Zwangerschap(wens) & Borstvoeding is een aanvulling op het boek Voedingspiramide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.