Zomer in huis: zo maak je een zomerhuis

zomer in je woonkamer

Niets is fijner dan de lente! Oké, er zijn natuurlijk echte liefhebbers van de winter, maar de meeste mensen zijn toch wel weer blij dat de dagen langer worden. Ik zelf ook. Ik krijg ook altijd de neiging om op te ruimen. En mijn huis klaar te maken voor de zomer. Want in de donkere dagen, wil ik zware, donkere gordijnen en fluwelen kussens in warme kleuren. Natuurlijk kun je voor elk seizoen een totale make-over doen van je woonkamer. Maar met een één of twee kleine aanpassingen kom je ook al een heel eind. Ik geef je een paar voorbeelden. Hoe je de zomer in huis haalt.

Een ander vloerkleed doet wonderen

zomer vloerkleed
rond vloerkleed

Misschien heb je in de winter een lekker vloerkleed met hoge pool. Je wilt immers warme voeten. Een vloerkleed is heel bepalend voor de ruimte. Kies voor de zomer eens een ander kleed. Een met sisal, of katoen. In lichte kleuren. Je maakt de kamer er ruimer mee. En je creëert een beach house gevoel. Je krijgt het gevoel dat je in een zomerhuis woont. En dat geeft een vrij gevoel. Zeker nu we niet zeker weten of we op vakantie kunnen, is de zomersfeer in huis belangrijk. Een vloerkleed kan wonderen doen! De voorbeelden die ik hier geef, zijn vloerkleden van Karwei. Kijk eens online wat je allemaal kunt vinden. En probeer je voor te stellen hoe het jouw huis om kan toveren tot een heus zomerhuis.

Eén muur opnieuw behangen

zomer in huis

Om een andere sfeer in de ruimte te krijgen, hoef je niet de hele kamer in een andere kleur te verven. Je kunt ook één muur kiezen. Een kleine muur, of juist de muur, die de hele kamer beslaat. Dat heeft groots effect. En in plaats van verf kun je ook denken aan behang. Met een vrolijk dessin bijvoorbeeld. Maak een oerwoud van je woonkamer, zet er een paar grote echte planten bij en verf één meubelstuk in een felle kleur. Voila! Het lijkt een ander huis! Of maak het meer romantisch met rustige naturel tinten in combinatie met witte meubels. Je kunt tegenwoordig kiezen voor zogenaamd vliesbehang. Daarmee kan iedereen behangen. Je kunt het eenvoudig aanbrengen. Maar ook heel makkelijk weer verwijderen. Het is te koop in allerlei kleuren en dessins.

Kleine accessoires en kussens

Natuurlijk kun je met kleinere accessoires en kussens op de bank ook al veel doen. Met lichtere kleuren kun je een zomerse look creëren. Ook hier geld weer dat je het vrolijk en tribal maakt met een kleurrijke touch. Kussens in bloemen dessin of weer die oerwoud look. Knalgroen of geel. Heerlijk! Maar ook de lichtere zandkleuren, lichtblauw en wit geven een zomers gevoel. Rustige kleuren geven een rustige sfeer. Knalkleuren zijn soms feestelijker. Kies wat past bij jou en je gezin!

Gordijnen voor de zomer

In de winter zit ik vaker met een dekentje op de bank. Dan wil ik gordijnen die goed sluiten en de donkere nachten buiten houden. ’s Zomers wil ik lichte gordijnen van een dunne stof. Liefst witte linnen lange lappen, die al het licht doorlaten. Ik haal soms zelfs een gordijn weg om optimaal van het licht te genieten. Heb jij ook wintergordijnen en zomergordijnen? Ik was de gordijnen die ik eraf haal. En ik berg ze een half jaartje op. Ze zijn dan weer leuk en nieuw als de winter weer begint. Hoe doe jij dat?

FOTO credits voor alle afbeeldingen in dit artikel: website van KARWEI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *