Woonkamer in het najaar, fuzzy warm in je eigen stijl

Woonkamer in het najaar

Woonkamer in het najaar
inspiratie opdoen voor een nieuw woonseizoen

De herfst is weer een feit. Ik heb officieel vandaag voor het eerst weer onder een dekentje op de bank gezeten. Vanmiddag met de deur open. Dat wel. Maar de regen stroomde gestaag naar beneden. Het was koud. Ik ben altijd aan het einde van de zomer in ontkenning. Ik wil dat het langer duurt. Meer zonovergoten dagen waar mijn tuin onderdeel is van mijn woonkamer. Maar helaas. Voor dit jaar zit het mooie weer er waarschijnlijk weer op. Nu is de tijd voor een make-over in huis. Ik doe graag inspiratie op in de woonbladen en via social media. Want mijn woonkamer in het najaar, ziet er anders uit dan in de zomer.

Warme kleuren en materialen

In de winter gebruik ik andere kleuren in de woonkamer. Die kleur breng ik in de ruimte door accessoires en kleur op de muur, want ik kan niet voor elk seizoen nieuwe meubels kopen. Ik verfde een grote muur heel licht roze. Dat geeft warmte voor de winter. Het ziet er vrolijk uit en mijn meubels lijken helemaal nieuw met het nieuwe achtergrondje. Deze zomer had ik geen gordijnen aan de ramen bij de tuin. Zo leef ik meer met de planten in de tuin, ook als ik binnen zit. Maar in de winter vind ik het behaaglijk om alles goed te kunnen sluiten met warme gordijnen. Het maakt de ruimte wel kleiner, maar dat maakt me in de winter minder uit. Dan krullen we ons toch lekker op, toch? Met warme chocolademelk op de bank.

Stijlen mixen, veel mogelijkheden

Op de bank heb ik altijd een kleed liggen. In de zomer is dat wit of heel licht grijsgroen. In de winter  is dat een warm wollen kleed in donkergrijs. Ik meng ook graag stijlen, zodat alles eigenlijk niet bij elkaar past en toch een mooi geheel is. Dan kan ik meer dingen kiezen, die in mijn woonkamer passen. Ik hou van een romantische stijl met kleur, maar het mag niet te ‘zoet’ of te ‘druk’ worden. Om het wat stoerder te maken kun je een robuuste kast of Adressoir industrieel toevoegen aan je interieur. Een paar grote meubels maken de ruimte rustiger dan meerdere kleine. Het mixen van stijlen geeft meer ruimte voor je eigen stijl. Het is fijn je eigen stempel te drukken om je leefomgeving.

Ik ben wel benieuwd hoe jij dat doet. Laat je het weten in reactie onder dit bericht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *