Toe aan een iets nieuws? De voordelen van een pvc-vloer

Is je vloer aan vervanging toe? Of wil gewoon eens iets nieuws? Er valt genoeg te kiezen als het om vloerbedekking gaat. Voor elke type vloer valt wel wat te zeggen. Zoek je echter een vloerbedekking die op alle fronten scoort, dan kom je al snel uit op vinyl, oftewel pvc. Een pvc-vloer kopen heeft een aantal duidelijke voordelen die we graag even voor je op een rij zetten.

Een pvc-vloer is makkelijk te leggen

Vinyl wordt geleverd in stroken of in tegels. Dit maakt het leggen van je nieuwe vloer een fluitje van een cent. Een bijkomend voordeel van tegels en stroken is dat je hierdoor eenvoudig kan combineren met verschillende kleuren en dessins en zo je geheel eigen vloer kan samenstellen.

Een pvc-vloer biedt veel keuze

Vinyl is verkrijgbaar in een enorme hoeveelheid kleuren en dessins. Met effen tegels maak je een klassieke zwartwit geblokte keukenvloer. Levensechte hout- en steendessins maken het mogelijk om je vloer een natuurlijke uitstraling te geven. Ook meer gewaagde grafische patronen behoren tot je mogelijkheden. Met pvc kan je je vloer in feite elke look geven die je wilt.

Een pvc-vloer is makkelijk in onderhoud

Eenvoud in onderhoud is ook niet onbelangrijk. Een pvc-vloer is zeer makkelijk schoon te maken. Het is ook enorm sterk waardoor het niet snel slijt. En als je dan toch een beschadiging aan je pvc-vloer hebt dan eenvoudig de desbetreffende strook of tegel vervangen.

Er valt dus veel voor te zeggen, zo’n vloer van vinyl. Als je dan ook nog bedenkt dat een pvc-vloer geluiddempend is en relatief goedkoop is, dan kan je niet anders concluderen dat pvc een uitstekende allround keuze is. Veel plezier met je nieuwe vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *