Home / Nieuws / Origineel fotobehang voor een metamorfose van de kamer

Origineel fotobehang voor een metamorfose van de kamer

fotobehangInspiratieblog en tips van Debby. Foto van fotobehangen.nl
Soms kun je zomaar ineens uitgekeken zijn op een saaie muur in bijvoorbeeld de woonkamer of in je slaapkamer. Een leuke manier om een wand om te toveren en je kamer een metamorfose te geven, is door te kiezen voor een fotobehang. Graag vertel ik je hier meer over. Fotobehang is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is zeker te snappen met de vele mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Wil je de kamer een natuurlijke uitstraling geven of juist een industriële look creëren? Een bomenbehang of sloophoutbehang helpt je hierbij. Ook afbeeldingen van wereldsteden zoals New York zijn populair om op de muur te plakken en dagelijks van te genieten. Een online specialist is www.fotobehangen.nl waar je een uitgebreide collectie vindt. Alleen, waar moet je nu op letten als je fotobehang gaat uitzoeken?

Van welk materiaal is fotobehang gemaakt?

Als je voor fotobehang gaat kijken, kom je al snel verschillende materialen tegen. Airtex is een optie die pas de laatste tijd in opkomst is. Hierbij wordt het behang in één stuk geprint, zodat je geen naden op de wand ziet. Als je op zoek bent naar een strakke uitstraling kun je heel goed voor Airtex behang kiezen. Een andere populaire optie is vliesbehang. Vliesbehang wordt in banen geleverd die je strak tegen elkaar op de muur plakt. Dit materiaal is stevig en duurzaam. Papieren behang is een goedkope optie om snel je hele muur te behangen. Dit behang wordt in delen geleverd en je moet de lijm op het behang zelf aanbrengen. Het behangen vereist enige zorgvuldigheid, maar het eindresultaat is niet te onderscheiden van de andere typen behang. Je kunt zo zelf kiezen welk materiaal je voor elke kamer in huis wilt gebruiken.

Fotobehang op maat voor je muur

Je hebt een mooi fotobehang uitgekozen voor op de muur. Alleen de maat komt niet overeen met de maat van jouw muur. Wat nu? Het goede nieuws is dat vliesbehang en airtex behang op maat gemaakt kunnen worden. Zo ontvang je een fotobehang dat perfect op jouw muur past. Houd altijd rekening met een paar centimeter extra in zowel de breedte als hoogte, mogelijk loopt je muur namelijk niet helemaal recht. Je wilt natuurlijk niet net een centimeter te kort komen als je eenmaal aan het plakken bent. Papieren behang kan alleen niet op maat worden gemaakt, al kun je dit wel makkelijk bijsnijden als jouw muur iets kleiner is dan de standaard maat.

Populaire stijlen voor op de muur

Er is een brede keuze in stijlen fotobehang. Wereldkaarten behang, Amsterdam, Rijksmuseum behang en natuur behang zijn maar een paar van de opties. Het kan natuurlijk zijn dat je in de brede collectie net niet de foto kunt vinden die perfect in jouw interieur past. Je kunt dan een foto in een beeldbank te kiezen waar een gepersonaliseerd fotobehang van gemaakt wordt. En, iets wat ik zeker niet wil vergeten om te delen: je kunt ook fotobehang van eigen foto´s laten maken. Heb je een mooie vakantiefoto of een foto met bijvoorbeeld je gezin die je op de muur wilt vereeuwigen? Ook dat is tegenwoordig mogelijk.

De mogelijkheden om je kamer een nieuwe uitstraling te geven zijn eindeloos. Kies jouw favoriete model uit, haal hem in huis en start de metamorfose!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *