Orchideeën in huis voor je innerlijke rust, kracht en wijsheid

orchideeën in huis

Orchideeën in huis voor je innerlijke rust*

Houd jij van planten in huis? Dan heb je waarschijnlijk veel groene planten. Een mooie palm, bananenplant of gatenplant. Maar wil je meer kleur? Dan zijn orchideeën in huis een goed idee. Ze nemen weinig ruimte in, zijn makkelijk in de verzorging en razend decoratief. Je kan ze ik bijna alle kleuren krijgen, maar je kan ook een witte orchidee kopen, zodat deze altijd past bij je interieur. En wat nog meer? Ze zorgen voor innerlijke rust, kracht en wijsheid!

Orchideeën in huis voor innerlijke rust

Elke plant draagt een bepaalde energie bij zich. En als je ervoor open staat kan je dat ook echt voelen. De bijzondere schoonheid van orchideeën kan niemand snel ontgaan. De orchidee draagt dan ook de energie van schoonheid, rijkdom, kracht, wijsheid en vruchtbaarheid. En door de vorm en haar uiterlijk brengt ze innerlijke rust als je er je aandacht op richt. Iedereen die zich omringt door planten voelt meer innerlijke rust. Doordat de verbinding met de natuur dat nu eenmaal met mensen doet.

Een huis vol planten is gezond

Een huis vol planten is gezellig. Maar dat niet alleen. Planten in huis zijn goed voor je gezondheid. Ze zuiveren te lucht en voorzien je huis van extra zuurstof. De verbinding met de natuur voel je ook binnenshuis als je de natuur naar binnen haalt met veel grote en kleine planten. Orchideeën nemen weinig ruimte in, maar voegen veel toe aan hun directe omgeving. Behalve hun schoonheid hebben ze een positief effect op de geest. Ze maken je vrolijk, zorgen voor creativiteit en een betere productiviteit. Ze geven een geluksgevoel.  

De verzorging van orchideeën in huis

Misschien vind jij het niet de makkelijkste plant. Maar als je weet wat de orchidee nodig heeft, kan een plant eenvoudig tientallen jaren meegaan. Ze willen wel zonlicht, maar zet ze niet op het Zuiden voor het raam in de zomer. Daar kan bijna geen enkele plant tegen. Het Oosten of Westen is ideaal. In de winter is direct zonlicht juist wel fijn. En is de bloem uitgebloeid? Snoei de stengel dan terug tot het derde oog en geef de plant een paar maanden rust op een koelere plek. Koop je plant bij een officiële orchideeënkwekerij. Zo weet je zeker dat je een gezond exemplaar koopt.

Wat de wortels je vertellen

De meest tevreden kleur van de wortels van een orchidee is groen. Zijn de wortels bruin? Dan geef je teveel water en kan de plant snel doodgaan. Zijn ze zilvergrijs? Dan is het tijd om water te geven. Laat de wortels nooit te lang helemaal onder water staan. Daar kan de plant niet tegen. En wist je dat de orchidee geen eens aarde nodig heeft om te leven? Water, lucht, licht en warmte zijn genoeg. Ze houden absoluut niet van teveel kou.

Orchideeën op de vaas zetten

Als je orchideeën op de vaas wil zetten, dan hoef je deze niet als snijbloem als zodanig te gebruiken. Je kan de schoon gespoelde wortels in een klein laagje water zetten. Bijvoorbeeld in een doorzichtige vaas, dat staat heel mooi. Je hoeft alleen het kleine laagje water in de gaten te houden en je plant gaat jaren mee! Een mooie mix van plant en bloemen in de vaas dus. En nog duurzaam ook. Je hoeft immers niet elke twee weken een nieuwe bos bloemen te kopen. Je hebt bijna het hele jaar door een prachtig decoratieve bloemenvaas op tafel!

Foto 1: Urban jungle foto door Rizky Sabriansyah, foto 2: Natuurlijk interieur door Skylar Kang, foto 3: Op de vaas foto door Ali Drabo. Alle foto’s via Pexels.com. * wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.