Kleine eethoek inrichten: 3 tips

Kleine eethoek

Woon je in een huis met een betrekkelijk kleine eethoek? Dan ziet dit gedeelte van je woning er mogelijk snel vol uit. Dit is ook niet gek, want met een grote eettafel en een aantal stoelen oogt een kleine ruimte al snel vol. Vind je dit niet mooi? Dan kun je vast en zeker nog wel wat inspiratie gebruiken om een kleine eethoek in te richten. Ik geef je hieronder 3 tips die ongetwijfeld van pas komen bij het inrichten van een kleine eethoek.

1. Koop een ronde eettafel

Wanneer je een huis koopt met en kleine eethoek of eetkamer, worstel je mogelijk met de inrichting. De tafel speelt hier een belangrijke rol in. Er moet een eettafel in de ruimte komen, maar zo’n tafel is meestal nogal groot. Als je een grote tafel in een kleine ruimte plaatst, is deze snel vol. Althans, wanneer je voor een vierkante of rechthoekige eettafel kiest. Bij een ronde eettafel oogt dit al een stuk minder groot. Een ronde eettafel met één poot in het midden is vaak minder kolossaal dan een vierkante of rechthoekige tafel. Hierdoor past een ronde tafel uitstekend in kleine eethoek of eetkamer.

2. Kies voor stoelen zonder armleuning

Bij het inrichten van een kleine eethoek draait het niet alleen om de tafel. De stoelen spelen ook een belangrijke rol. Je wilt immers wel fatsoenlijk aan de tafel kunnen zitten. Welke vorm tafel je ook kiest, de stoelen bepalen ook een groot deel van de ruimte, die het geheel inneemt. Stoelen met een armleuning, kun je vaak niet helemaal onder de tafel schuiven. Kies daarom voor stoelen zonder armleuning. Die kunnen helemaal onder de tafel en nemen dus geen ruimte in als er niemand op zit. Stoelen zonder armleuning zoals van Mokana, zijn dus heel geschikt voor een kleine eethoek. Aan tafel plaats nemen en van tafel gaan wordt hierdoor een stuk makkelijker.

3. Kies voor een eetkamer bank

Is je eetkamer klein? Dan kun je mogelijk niet aan iedere zijde van de tafel een stoel plaatsen. Mogelijk besluit je in dat geval de tafel met één zijde tegen de muur te plaatsen. Zeker als je kiest voor een vierkante of rechthoekige tafel. Hierdoor bespaar je ruimte, maar de mooie tafel komt hierdoor minder tot zijn recht. Als de ruimte rondom de tafel voor problemen zorgt, biedt een eetkamer bank mogelijk uitkomst. Je plaatst dit bankje tegen de muur. Dan hoef je deze niet achteruit te schuiven als je deze in gebruik neemt. Je houdt dan aan de andere kant van de tafel meer ruimte over om wel gewoon stoelen te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.