Nieuw kinderbed uitzoeken? Tips!

nieuw kinderbed


Een kinderbed uitzoeken is voor veel ouders een lastige taak. Wat is de beste keuze? En doe ik er wel goed aan om steeds een nieuw kinderbed te kopen of is het verstandiger om direct over te schakelen naar een gewoon bed? Kinderbedden zijn er in vele soorten en maten en vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Om keuzestress te voorkomen leggen we in dit artikel jou graag uit welke mogelijkheden er zijn per leeftijdsgroep.

Een nieuw peuterbed? Tijd voor de grote stap!

peuterbed uitzoeken

Als ouder merk je al snel dat je zoon of dochter na 2 a 2,5 jaar toe is aan een ander bed dan het standaard ledikant. Een peuterbed is hét bed voor kinderen van 2,5 tot 4 a 5 jaar oud. Heb je meerdere kinderen dan kun je eenvoudig tussen de kinderen switchen met het bed en heb je meer aan een apart peuterbed. Peuterbedden zijn er in vele soorten en maten, waaronder standaard peuterbedden, halfhoogslapers, maar ook huis- en hemelbedden. Een voordeel van peuterbedden is dat ze vaak al voorzien zijn van een uitvalrek. Hierdoor hoef je niet nog eens apart een uitvalrek te kopen. Bij een standaard bed is het namelijk wel aan te raden om een uitvalrek erbij te kopen, omdat jonge kinderen anders uit bed vallen in hun slaap.

Halfhoogslapers? Speelplezier voor je zoon of dochter!

Halfhoogslapers zijn er in verschillende vormen en stijlen. Halfhoogslapers zijn geschikt als je zoon of dochter al wel iets ouder is en snapt dat je niet zomaar uit het bed kan springen. Halfhoogslapers zijn er in hele leuke kinderstijlen. Zo heb je een halfhoogslaper met leuke thema gordijnen, maar je hebt ook halfhoogslapers met een glijbaan. Je kind kan zich hiermee uren vermaken op de slaapkamer ook wanneer het een paar uurtjes overdag wil spelen. Ook halfhoogslapers zijn op maat uit te breiden met bijvoorbeeld uitvalbeveiliging, thema-gordijnen en bijvoorbeeld een kussenset.

Stapelbedden en hoogslapers, ideaal voor beperkte ruimte

Kinderbed hoogslaper

Stapelbedden en hoogslapers zijn vooral leuk voor iets oudere kinderen en wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Slapen er bijvoorbeeld twee kinderen bij elkaar op de kamer dan is een stapelbed een goede oplossing. Ook voor oudere kinderen die, bijvoorbeeld vanwege school, behoefte hebben aan een werkplek, dan is een hoogslaper met bureau de perfecte oplossing.Voor iedere situatie is er wel een handige oplossing te bedenken. Oriënteer dus vooral en kijk naar de mogelijkheden.

1-persoonsbed met uitvalbeveiliging, ook een goede optie

Een peuterbed is natuurlijk een leuke tussenoplossing, maar wist je dat ook veel ouders kiezen voor direct een 1-persoonsbed? Hierdoor blijven de kosten (vaak) een stuk lager en kan jouw kind veel langer doen met hetzelfde bed. Een 1-persoonsbed kun je namelijk ook zelf voorzien van een uitvalrek. Uitvalrekjes kosten vaak een paar tientjes en zo voorkom je dat jouw kindje uit het 1-persoonsbed valt.

Het is uiteraard wel aan te raden om hier echt pas voor te kiezen als je kindje wel ouder is dan 2,5 jaar. Het is absoluut niet geschikt voor kleinere baby’s die nog gewoon in een ledikant horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.