Behang voor in de kinderkamer, inspiratie van baby tot teens

Duurzaam behang van Bibelotte
Duurzaam behang van Bibelotte

In het leven van je kind verandert de kinderkamer mee met de leeftijd. Baby’s zien niet alle kleuren. We houden de babykamer vaak rustig, met pastel tinten en lieve zachte afbeeldingen. Maar als je kindje groter wordt, kies je misschien voor speelsere motieven met meer kleur in het kinder behang. En de puberkamer ziet er weer heel anders uit. We geven je graag wat inspiratie over behang voor in de kinderkamer. Van zowel de snoezige babykamer als de stoere tienerkamer.

Babykamer: lief en zacht

Behang voor de kinderkamer
Eijffinger Mini Me behang

Voor de babykamer wil je geen schreeuwende kleuren, maar lieve zachte kleuren, die toch een babykamer helemaal af maken. Zoals dit perenbehang van het merk Bibelotte (links). Bij Bibelotte worden alle collecties in kleine ateliers met de hand gemaakt. In binnen- en buitenland. Het behang is duurzaam geproduceerd en FSC-gecertificeerd. De inkt die ervoor gebruikt wordt is vrij van koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen. Dat is wel fijn om te weten als je baby in die ruimte moet slapen. Een fijne keuze dus voor baby, peuter en kleuterkamer. Het is immers ook duurzaam om een behangetje zo lang mogelijk te laten zitten. En met deze fijne neutrale kleuren kan dat ook goed. Ook het Eijffinger Mini Me behang (rechts) is geschikt voor baby-, peuter- en kinderkamer.

Behang voor in de kinderkamer

dierenbehangAls de kinderen groter worden, ontwikkelen ze zelf natuurlijk hun voorkeuren. Je kan niet verwachten dat ze braaf de styling van papa en mama volgen. Laat ze daarom in hun eigen kamer er lekker op los gaan met kleur en vorm. Geef ze desnoods zelf een kwast om echte graffiti op de muren te maken. Veel kinderen houden van dieren en tekenfilms. Deze Nemo vissen vallen wellicht in de smaak.

 

 

 

 

 

living walls by Patel
Living Walls by Patel

De tienerkamer is wat meer úitgesproken

Eco Symplicity
Eco Symplicity behang kraanvogel

De tienertijd is weer een nieuwe fase in het leven van je kind. Wat zij op de lagere school mooi vond is nu ronduit ‘kinderachtig’. Het is dus tijd voor een frisse wind door de kinderkamer. Een stijlvol rustiger interieur met een kraanvogel behang? Of juist stoer en gewaagd met een meer dan levensgrote foto op de muur, zoals de Living Walls (boven) of een scene uit New York. Je kinderen ontwikkelen steeds duidelijker een eigen smaak. En dat willen ze graag tot uitdrukking laten komen in hun kamer. Het is ten slotte de enige plek waar zij zelf echt de ‘baas’ zijn. Laat ze dus vooral zelf kiezen!

Behang Rasch Kids and teens
Behang Rasch Kids & teens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.