Hal make-over: van rommelig naar rustgevend

Hal Make-over

*Hal Make-over

In het interieur ben je constant op zoek naar manieren om net even wat meer rust aan te brengen. Zeker in een huis met kinderen. Het zorgt voor de nodige rust op het moment dat de kids op bed liggen. Maar het is natuurlijk ook net even wat leuker om vrienden of familie over de vloer te krijgen als het een beetje netjes is in huis. Is het tijd om de hal of entree aan te pakken? Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je al veel verschil maken. De hal make-over van rommelig naar rustgevend!

Maak gebruik van lichte kleuren in de hal voor een rustgevend effect

Een van de beste dingen die je kunt doen in de hal? Dat is het toepassen van lichte kleuren en materialen. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte meteen groter lijkt. Maar het straalt ook nog eens een bepaalde mate van rust uit. Voorbeelden van kleuren die erg geschikt zijn om terug te laten komen in de hal bij jou in huis, zijn beige, pasteltinten en gebroken wit. Wie weet heb je daar op dit moment al een sterke voorkeur voor.

Berg losse spullen in de hal op in een handig dressoir

In de hal heb je vast en zeker de nodige spullen liggen. Denk daarbij aan een paraplu, schoenen en accessoires zoals mutsen en sjaals. Maar al dit soort spullen kunnen er al snel voor zorgen dat de hal wat rommelig overkomt. En dat wil je het liefst voorkomen. Kies daarom altijd voor meubilair waar je lekker veel spullen in kunt opbergen, zoals een prachtig dressoir. Hierdoor heb je ook weer meteen een leuk meubelstuk om te decoreren met fotolijstjes, vazen en kaarsen. Hang mooie beelden aan de muur als daar ruimte voor is. En werk jassen ook zoveel mogelijk weg met een gordijn bijvoorbeeld.

Maak de hal af met een spiegel: ruimtelijk en praktisch

spiegel boven dressoir

De kers op de taart? Dat is natuurlijk het uitzoeken van een aantal sfeervolle woonaccessoires voor in de hal. Een van de beste keuzes die je dan kunt maken? Dat is het kopen van een prachtige spiegel. Hierdoor heb je meteen een plek om je haar te checken of je make-up bij te werken. Maar een spiegel kan er ook voor zorgen dat de hal veel groter lijkt. Niet zo gek dus dat dit in woonwinkels als een echte must wordt gezien voor deze, vaak kleine ruimte in huis.

Foto boven door Lisa Anna; foto onder door Nadine Wuchenauer, beiden via Pexels.com. * wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.