Werk en ouderschap blijkt lastige combinatie

bron: marketing online.

Het combineren van de zorg voor -jonge- kinderen met een betaalde baan vraagt meestal veel van ouders. MarketResponse vroeg ruim 500 werkende ouders met kinderen in de leeftijd tot 12 jaar naar hun visie op het combineren van werk en ouderschap.
Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 10 werkende ouders vindt dat men onvoldoende tijd besteedt aan het ouderschap. Onder fulltime werkende ouders is dit aantal bijna drie maal hoger -14 procent- dan onder ouders die een parttime baan hebben -5 procent.

Niet goed te combineren
Dertien procent van de werkende ouders is van mening dat de zorg voor kinderen niet goed is te combineren met een betaalde baan. Van deze groep noemt bijna een op de drie als oplossing hiervoor: meer flexibiliteit. Het gaat hierbij zowel om flexibiliteit in werktijden -bijvoorbeeld meer banen tijdens schooluren- als in openingstijden van de kinderopvang. 

Dure kinderopvang
Minder dure kinderopvang wordt eveneens als voorwaarde gezien om de zorg voor kinderen beter te kunnen combineren met werk -spontaan genoemd door 20 procent. Daarnaast kan -mentale- steun van de werkgever het makkelijker maken om werk met zorgtaken te combineren, vindt 8 procent van de ondervraagden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.