Onderzoek niet-uitkeringsgerechtigde vrouwen in Nederland

Oproep: doe mee aan dit onderzoek!
Er is momenteel weinig informatie beschikbaar over vrouwen in Nederland die geen recht hebben op een uitkering en niet (meer dan 12 uur per week) werken. Om meer inzicht te krijgen in de ambities van niet-uitkeringsgerechtigde vrouwen als het gaat om bijvoorbeeld (betaalde) arbeid, de combinatie van werken en gezin en de ervaren belemmeringen daarbij, voert het Verwey-Jonker Instituut in opdracht van Stichting Instituut GAK (SIG) een onderzoek uit naar deze vrouwen. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek zijn diepte-interviews met autochtone niet-uitkeringsgerechtigde vrouwen die niet (meer dan 12 uur per week) werken of die recent zijn (her)ingetreden. De interviews gaan over motieven om wel of geen (betaalde) arbeid te verrichten, eventuele belemmeringen bij het zoeken naar, of hebben van een baan en manieren om deze belemmeringen te overwinnen. Doe mee! Als dank voor uw bijdrage ontvang u na afloop van ons een cadeaubon van €10,-.Wilt u mee doen?
Het interview duurt ongeveer een uur. We houden het gesprek op een tijdstip en plaats die u goed uitkomt. Het gesprek is anoniem: dat betekent dat uw naam niet wordt opgeschreven. Als dank voor uw bijdrage ontvang u na afloop van ons een cadeaubon van €10,-. Omdat we ons in de eindfase van het onderzoek bevinden, zijn we vooral nog op zoek naar autochtone vrouwen (alleenstaand of gehuwd) tussen de 25 en 55 jaar die:
• eerst geen betaalde baan hadden (en geen uitkering ontvingen), maar recent (minder dan twee jaar geleden) zijn gestart in een baan van meer dan 12 uur per week.
We zoeken zowel vrouwen met als zonder (inwonende) kinderen en zowel hoog-, midden-, als laagopgeleiden.

Meer informatie en aanmelden:
Als u mee wilt doen of meer informatie wilt over het onderzoek, stuur dan een mail met daarin uw contactgegevens naar Jessica van den Toorn: JvandenToorn@verwey-jonker.nl of bel (030) 230 02 22 begin_of_the_skype_highlighting (030) 230 02 22 end_of_the_skype_highlighting. Een van de interviewers neemt dan zo snel moeglijk contact met u op om een afspraak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.