Echte mannen werken fulltime

bron: Intermediair.

Een eerlijker verdeling van werk en zorg; dat willen veel ouders. Toch weigeren mannen steevast in deeltijd te gaan werken. Waarom eigenlijk?
Oorspronkelijk artikel door Femke Deen

Mánnen werken niet parttime. Vrouwen en mannen wíllen wel, maar deeltijd werken geeft toch een belemmering voor de carriáre. En daar willen de meeste mannen niet aan.

Parttime werken? Ik ben toch zeker geen watje?’ Alex Peters (28), druk bezig carriáre te maken bij een groot multimediabedrijf in Amsterdam, zegt het gekscherend, maar de ondertoon is serieus en de boodschap duidelijk: een échte man werkt veertig uur per week, en liefst meer. ‘Mijn collega’s zien me aankomen als ik minder ga werken’, zegt Peters. ‘Waarom zou ik? Ik ben in de kracht van mijn leven.’ En als er kinderen komen? ‘Misschien dat ik dan een dag thuis ga werken. Meer niet.’
Mannen en deeltijdwerk – het blijft een moeizame combinatie. Parttime werk is nog lang niet algemeen geaccepteerd, vooral niet onder mannen. Bij de overheid en in de nonprofitsector komt het wel vaker voor, maar er zijn genoeg branches waar een taboe rust op werken in deeltijd.
Van alle mannen met een baan werkt iets meer dan tien procent parttime. In de ons omringende landen is dat vaak maar vijf of zes procent.

Lees meer in het carriáredossier werk&privé op:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.