Vrouwen aan ’t roer van ‘Nederland 100% Schoon 2050’

Oprichting stichting Ladies First door vijf Groningse ladies.
Groningen- Onder duurzaam oog van initiatiefnemer Wubbo Ockels tekenen vijf Groningse ladies op 27 augustus de oprichtingsakte van stichting Ladies First. Samen hebben ze de leiding over de campagne ‘100 % schoon Nederland 2050’. Iedereen die wil dat Nederland in het jaar 2050 helemaal schoon is, kan deze ambitie bekrachtigen met een gratis inschrijving op de website ladiesfirst.nu. Ambitie van de stichting Ladies First is een podium te creëren voor een duurzame, sterke beweging. Het bestuur streeft naar 1 miljoen inschrijvingen op 8 maart 2010. Met alle namen gaan Wubbo Ockels, het bestuur en de ambassadeurs  naar de regering met de eis grootschalige toepassing van nieuwe technologie die daadwerkelijk resulteert in een schoner Nederland.
Uitnodigen en stimuleren
Optimisme, fun en daadkracht zijn belangrijke waarden van Ladies First. Met de ambitieuze doelstelling wil het bestuur (jonge) mensen uitnodigen duurzaamheids initiatieven te nemen die het aantal inschrijvingen  van Ladies First laat groeien. De teller staat op ruim 10.000. Negen Ladies First ambassadeurs staan het bestuur hierbij terzijde waaronder Elsemieke Havenga, Marlies Dekkers, Marjan Minnesma, Anne-marie Rakhorst en Vivienne Westerhoud. Vooruitstrevende vrouwen die hun talent en positie benutten om inschrijvingen te stimuleren.

Vrouwen als aanvoerders

De naam ‘Ladies First’ is gekozen vanuit de gedachte dat vrouwen zich van nature eerder bewust zijn van hun verantwoordelijkheid voor de samenleving. De mannen zijn uiteraard van harte uitgenodigd de ambitie van Ladies First mede mogelijk te maken.

Noodzaak om te eisen

Nederland kan en moet 100% schoon zijn in 2050. Nederland loopt achter op de rest van Europa. Het fundament voor verandering kunnen we vormen als de Nederlander zich ‘en masse’ uitspreekt met de wil en de eis voor een schoon Nederland in 2050.

Grootschalige toepassing nieuwe techniek

Nu ligt de nadruk vaak op de inzet van de burger zelf maar de échte ontwikkeling zit in de techniek en de grootschalige toepassing daarvan. Hiervoor is daadwerkelijke financiële steun vanuit de overheid en het bedrijfsleven nodig. Stimuleer in de maatschappij warmte opslag en warmte pompen, zonnepanelen, elektrische auto’s met hun accu’s als energie opslag en nieuwe vormen van windenergie. Verbied eventuele uitbreiding van kolencentrales en kerncentrales. Duitsland en de Verenigde staten laten al zien wat mogelijk is en wat niet.

Partners Ladies First

Om de doelstellingen te realiseren is Ladies First op zoek naar partners die interesse hebben om de beweging te ondersteunen, o.a. financieel. Organisaties die een goede en schone toekomst van de kinderen en kleinkinderen van Nederland belangrijk vinden, kunnen rekenen op een warm onthaal door de ladies van Ladies First.

Dag van de duurzaamheid

Boegbeeld Wubbo Ockels zet zijn energie in om de ambities van Ladies First voor het voetlicht te brengen. Dit doet hij bijvoorbeeld op 09-09-09 tijdens de aftrap van de Dag van de Duurzaamheid in de Arena en voert hij het woord tijdens diverse happenings die op 09-09 in Nederland worden georganiseerd.  

Onafhankelijk en daadkrachtig Een optimistisch, schoon en beter Nederland staat boven de partijen. Deze ambitie wil Ladies First overal uitdragen. Onafhankelijk van politieke gezindheid, religie, leeftijd, of maatschappelijke positie.  Nederland loopt geen risico. Nederland loopt een risico als we niets doen.

Dit initiatief bestaat niet meer. Ter nagedachtenis aan Wubbo Ockels, die helaas is overleden, zijn er gelukkig veel nieuwe initiativen voor duurzaamheid bij gekomen de laatste jaren. Dat had hij mooi gevonden. [redactie: Vivienne]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.