Unifem roept op tot vrouwencoalitie

door Marjon Borsboom.
“Het aantal vrouwen op machtige economische sleutelposities is vergeleken met vijf jaar geleden verdubbeld. Twintig ministers van Financiën zijn vrouw, en tien ministers van Economische Zaken, en elf ministers of staatssecretarissen van Begroting, Investeringen en Belastingzaken.

Ik roep op tot de vorming van een Wereldwijde Coalitie van Vrouwen op economische sleutelposities (…) Deze vrouwen kunnen de bouwstenen leveren voor een machtige coalitie die een andere invulling geeft aan macro-economische besluitvorming die een einde maakt aan armoede, ongelijkheid en onzekerheid die de levens van zoveel mensen bepalen.
De nieuwe coalitie kan haar macht aanwenden om ervoor te zorgen dat (…) in 2015 vooruitgang is geboekt ten aanzien van elk van de Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen, en bij elk aspect van seksegelijkheid en de versterking van de positie van vrouwen. Dit houdt in: grotere economische zekerheid en rechten, een grotere deelname aan politieke besluitvorming, gelijke toegang tot alle onderwijsniveaus en een leven vrij van geweld.”

Noeleen Heyzer, directeur van Unifem, het VN-ontwikkelingsfonds voor vrouwen, in een toespraak op Internationale Vrouwendag, afgelopen woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.