Nederlandse verzorgt kinderopvang in Ecuador

Nederlandse verzorgt kinderopvang in Ecuador. Wat houdt Niños de Waita Ticca in? De naam betekent Kinderen van de Heilige Bloem, een benaming die afstamt van de oorspronkelijke bewoners van Ecuador. ‘Niños’ is een stichting die is opgericht door Mariska Versteegh, Mariska Martienus, en Evelien Kremer; drie jonge Nederlandse vrouwen die de handen ineen hebben geslagen en een kinderopvang zijn gestart. Die is hard nodig in Quito, waar duizenden kinderen op straat leven en waar vele ouders niet weten waar ze hun kinderen moeten onderbrengen als ze gaan werken. Mariska Versteegh liet alles in Nederland achter om in Ecuador als coordinator te werken aan dit project. Zij is verkozen tot ‘Held van 2004’ in het gelijknamige televisieprogramma van de KRO. Ecuador is een arm land (per hoofd van de bevolking bedraagt het inkomen 3000 dollar per jaar, 90% minder dan het gemiddelde Nederlandse inkomen) en het ziet er niet naar uit dat het in de komende jaren heel veel beter zal gaan.Hoe draaien de stichting en de kinderopvang?
Heel goed, al zeggen we het zelf. In twee jaar tijd is er echt iets neergezet. De huidige kinderopvang in Quito draait heel goed en heeft zich een duidelijke plek verworven in Ecuador. Met support van iedereen: variërend van de buurt waarin de opvang is gehuisvest tot de Nederlandse ambassadeur daar die de stichting steunt en de opvang heeft geopend.

Hoe kunt u bijdragen?

De stichting is op zoek naar sponsors – zowel particulieren als bedrijven – die periodiek, bij voorkeur maandelijks, een financiële bijdrage kunnen leveren. De bedragen die we nu maandelijks ontvangen van particulieren en bedrijven varieert van 10 euro per maand tot incidenteel zelfs 100 euro per maand.

Wat hebben we als stichting nodig?
Om alles goed te laten draaien, personeel te kunnen betalen, de huur en vooral de voeding voor de kinderen, is ongeveer 2000 euro per maand nodig.
Als u bijdraagt aan de stichting, wat wij uiteraard hopen, dan komt dat geld voor de volle honderd procent terecht bij de kinderen. Het geld wordt beheerd in een stichting, die geregistreerd staat in Amersfoort, bij notariskantoor Veldhuizen Beens van de Castel. Alle inkomsten komen terecht in Ecuador. Wat wordt ervan gekocht en betaald? Speelgoed voor de kinderen. Aanschaf stoeltjes en bedden voor de kinderen (indien nodig). Eten. De huur van de locatie waar de kinderen worden opgevangen en de salarissen van medewerkers (120 dollar per maand)

Wat krijgt u terug? Hoe kunt u betrokken blijven bij de stichting?
De initiatiefnemers houden u vanzelfsprekend op de hoogte via een regelmatig verschijnende e-mail-nieuwsbrief. Daarin wordt verslag gedaan van de manier waarop de kinderopvang functioneert en op welke manier de kinderen van uw financiële bijdrage worden geholpen. Daarnaast worden er met individuele sponsors desgewenst afspraken gemaakt om ook op andere manieren een bijdrage te leveren. Misschien werken er mensen in uw organisatie die een keer tijdens een vakantieperiode een aantal weken willen meehelpen in de opvang. Wij kunnen daarin meedenken en stellen uiteraard hulp op prijs. Verder kunnen betrokkenen bij de stichting in uw organisatie een presentatie geven waarin we op een leuke manier laten zien wat er met uw bijdrage gebeurt.

Mariska op televisie
We zijn zeer verheugd u te kunnen meedelen dat Mariska Versteegh binnenkort nogmaals op de televisie te bewonderen zal zijn en wel in het programma “De Wandeling”, wederom van de KRO.
De uitzending vindt plaats op vrijdag 4 februari aanstaande om 17.10 uur op Nederland 1 (herhaling op zondag 6 februari om 9.35 uur, ook op Nederland 1).In het programma wordt aandacht besteed aan het werk dat Mariska nu doet, maar ook aan haar eigen leven tot nu toe, de dingen die belangrijk zijn voor haar en hoe de dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. Uiteraard is het programma van tevoren opgenomen, want Mariska is inmiddels al lang en breed weer terug in Zuid-Amerika!

Contact
Wij zijn uiteraard te bereiken via ons e-mailadres: ninosdewaitaticca@hotmail.com.
U kunt voor foto’s en verdere informatie terecht op onze website:

* www.ninosdewaitaticca.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.