Heitje voor een karweitje voor UNICEF

Van 15 juli tot en met 30 september 2013 roept easyJet alle passagiers op om aan boord van easyJet-vluchten kleingeld te doneren aan UNICEF. Als startschot van deze actieperiode verrichtte een grote groep kinderen op Schiphol een ‘karweitje voor een heitje’. Een kans voor easyJet-passagiers en bezoekers van Schiphol om in ruil voor een wafel, een souvenir, een tour op Schiphol, of een glas zelfgemaakte limonade een donatie te doen aan UNICEF. En natuurlijk een mooie gelegenheid voor Nederlandse kinderen om zich in te zetten voor kinderen die het minder goed hebben.

Passagiers doneren kleingeld

Met de Change for Good-video laten easyJet en UNICEF zien dat een klein gebaar veel waard kan zijn. Passagiers kunnen een verschil maken door aan boord hun kleingeld te doneren in de speciale Change for Good-zakken. De opbrengst helpt UNICEF om de levens van kinderen en moeders in ontwikkelingslanden te redden. easyJet is vorig jaar in 30 verschillende landen gestart met deze samenwerking. Sinds de start is er al ruim 1,6 miljoen euro aan donaties verzameld van easyJet-passagiers in heel Europa. Als symbool voor de samenwerking is er een exclusief vliegtuig ontworpen met ‘UNICEF’ op de staart. Deze bijzondere ambassadeur bezoekt alle easyJet-bestemmingen om de samenwerking nog meer internationale zichtbaarheid te geven. Kijk op www.unicef.nl/easyjet voor meer informatie.

Over easyJet


easyJet heeft het nummer 1 netwerk van Europa en is aanwezig op Europa´s top 100 routes en Europa´s 50 grootste luchthavens. easyJet vliegt op meer dan 600 routes tussen 130 luchthavens in 30 landen. Meer dan 300 miljoen Europeanen wonen binnen één uur rijden van een easyJet luchthaven, meer dan bij welke andere luchtvaartmaatschappij dan ook. easyJet neemt duurzaamheid serieus. De luchtvaartmaatschappij investeert in de nieuwste technologie, werkt efficiënt en vult het grootste deel van de stoelen, wat betekent dat de CO2-Voetafdruk 22% minder is dan een passagier die op dezelfde route met een traditionele luchtvaartmaatschappij vliegt. www.easyjet.com

Over UNICEF


UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, is actief in meer dan 155 landen en gebieden. UNICEF ziet erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Met hulpprogramma’s op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpen we kinderen te overleven en armoede te overwinnen. In Nederland geeft UNICEF voorlichting over dit werk en werft hiervoor fondsen. Ook lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind in ons land.
www.unicef.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.