Meet & Greet Rabiatou Serah Diallo uit Guinee & Vivienne Westerhoud van Mama’s

Op 8 maart 2006 – Internationale Vrouwendag –werd Rabiatou Serah Diallo uit Guinee door CNV-ers verkozen tot Wereldvrouw. Ruim driekwart van de bijna honderd stemmen ging naar deze bijzondere vakbondsleidster. Onder hen was de 39-jarige Vivienne Westerhoud, die met haar stem een Meet & Greet won met haar Wereldvrouw. Een kennismaking.
Hoe kwam je bij de verkiezing van de Wereldvrouw terecht?
Via verschillende vrouwennetwerken en vrouwenorganisaties kwam ik bij de site van Internationaal terecht. De campagne sprak mij heel erg aan, omdat ik in Nederland ook me inzet voor vrouwen op de arbeidsmarkt.

Hoezo?
Toen ik kinderen kreeg, merkte ik hoe lastig het kan zijn voor vrouwen om werk en zorg te combineren. Daarom heb ik een site opgezet: www.mamas.nl met onder anderen een 9-3 vacaturebank waar banen onder schooltijden op staan. En verder allerlei artikelen en columns met betrekking tot de combinatie van werk en kinderen. Mijn natuur is om me niet bij de status quo neer te leggen, maar zélf een verandering teweeg te brengen. Daarom sprak de persoon van Rabiatou mij ook zo aan.

Je schreef over Rabiatou: ,,Ik kies voor deze wereldvrouw omdat zij blijk geeft van innerlijke wijsheid en het enige echte argument noemt, waarom vrouwen gelijke rechten moeten hebben als mannen. ‘Omdat de wereld het niet gaat redden zonder die vrouwen.’ Licht je motivatie eens toe?
Voor mij was er geen twijfel over dat Rabiatou de Wereldvrouw moest worden. Zij motiveert haar werk vanuit een hele positieve, optimistische hoek. Ze stimuleert andere vrouwen om vanuit hun eigen innerlijke kracht de wereld te veranderen. Bovendien heeft Rabiatou zo’n enorme uitstraling, daar krijg ik gewoon helemaal kippenvel van!

Op Festival Mundial zul je Rabiatou zelf ontmoeten. Wat zijn je verwachtingen?

Ik hoop tijdens de Meet & Greet op Festival Mundial meer over haar te weten te komen. Wat me vooral fascineert, is haar motivatie. Waar haalt ze de kracht en de inspiratie vandaan om haar zware werk te kunnen doen? Door wie of wat voelt ze zich gesteund? Wat drijft haar? Daar ben ik erg benieuwd naar. Ik zie er heel erg naar uit om haar te ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.