Welke strijkplank past bij welk strijkijzer?

Een strijkplank is niet het meest spannende object om voor te shoppen. Maar soms ontkom je er niet aan om deze strijktafel te vervangen. Ben je toe aan een nieuwe strijkplank? Dan wil je natuurlijk dat deze matcht met je strijkijzer. En je moet er ook een beetje comfortabel op kunnen strijken, niemand zit te wachten op rugklachten. Hier moet je op letten bij de aanschaf.

Welke strijkplank moet ik kiezen?

Welke strijkplank je moet kiezen hangt vooral af van de strijkhouder voor je strijkijzer op het eind van de plank. Je hebt grofweg twee soorten strijkijzers: het stroomstrijkijzer en de stoomgenerator. De stroomgenerator is wat robuuster en heeft dus ook een grotere houder nodig. Normaal gesproken staat bij de plank aangegeven voor welk type strijkijzer deze geschikt is en hoe groot je strijkijzer maximaal mag zijn om erin te passen.

Waar moet ik verder op letten?

De strijkbladen zijn verkrijgbaar in diverse formaten. De grotere planken nemen weliswaar wat meer ruimte in, maar ze hebben het voordeel dat je minder vaak je strijkgoed hoeft door te schuiven. Dat strijkt dus iets makkelijker. Ergonomisch verantwoord strijken is zeer belangrijk. Let er dus op dat de plank in hoogte te verstellen is. Zo voorkom je vervelende rugklachten doordat je plank te laag staat.

Zorg tenslotte ook dat je een strijkplank kiest die stevig op zijn poten staat. Aan een strijkplank die makkelijk verschuift of snel omvalt heb je helemaal niets. Succes met je strijkplankenjacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *