Veel smullen voor weinig

door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

CRISIS CUISINE – deel 3
veel smullen voor weinig en natuurlijk met groenten & fruit in de hoofdrol

In mei leggen alle vogels hun ei en dat vind ik, ook omdat het bijna moederdag is, een goede reden om jullie deze keer 2 recepten aan bieden. Een aspergegerecht uit het nieuwe boek van Yolanda en een aardbeien toetje uit mijn Flair Culinair keuken. Zowel de asperges als de Hollandse aardbeien zijn op dit moment door het mooie weer voor niet al te veel geld te koop. Dus profiteer er van!

Uit de keuken van Flair Culinair komt een verfrissend toetje , nl een aardbeien soep, die zowel voor als (deels) door kinderen te maken is. In plaats van suiker gebruiken we agave siroop. De Agave is een grote vetplant, die vooral in Mexico, Zuid Amerika en de Southwest voorkomt en waar ook de beroemde Tequila van gemaakt wordt. Let goed op dat je pure agave siroop koopt, die niet alsnog is aangelengd met suikersiroop. Natuurlijk kun je ook gewoon suiker of honing gebruiken.

Aardbeiensoep van Flair Culinair

ca 1 kg lekker rijpe liefst Hollandse aardbeien (gekoeld in de koekast)

agave siroop naar smaak

1 liefst biologische gewassen sinaasappel

1 banaan

ca 20 witte  en 20 blauwe pitloze druiven

1 bekertje (Griekse) yoghurt

1-2 druppels vanille extract ( eventueel 1 tl vanillesuiker)

NB recept voor  4- 6 personen en bereidingstijd ca 30 minuten

Rasp ca 1 el sinaasappelschil met een fijne rasp. Pers de sinaasappel uit. Houd per persoon 1,5 aardbei apart. Verwijder van de overige aardbeien de kroontjes spoel en halveer ze indien nodig en pureer de aardbeitjes in de blender of met de staafmixer.

Voeg nu zoveel sinaasappelsap toe tot je een dik vloeibare soep hebt. Zoet de soep met agave siroop en voeg de geraspte sinaasappelschil  toe.

Meng de yoghurt met enkele druppels vanille extract  en agave siroop tot deze licht zoete smaakt.

Zet  soep en yoghurt koud in de koelkast tot gebruik ( kan ½ dag van  te voren)

Was de druiven vlak voor je ze gaat gebruiken en snijd per persoon 3-4 plakjes banaan. Schep de soep in een mooi kommetje, een kleine soepbordje of een mooi en groot glas.

Decoreer de soep met een flinke eetlepel yoghurt, druiven, pakjes banaan  zorg voor de finishing touch met 3 halve aardbeien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.