Stoere gezinsauto, fashion & food

Door: Vivienne Westerhoud.

Stoere gezinsauto & meer

stoere gezinsauto
Wat hebben een stoere gezinsauto, fashion & food met elkaar te maken? Ik had een mooie dag in Antwerpen, waarop ik het allemaal mocht ervaren. Onlangs ging ik op uitnodiging van het automerk SsangYong een dagje naar deze prachtige Belgische stad. Het was mijn verjaardag, dus ik hoopte op een leuke, feestelijke dag. En dat lukte goed! De heenreis werden we gereden door een chauffeur en kregen we champagne met aardbeien als ontbijt in de auto. Met vier dames bloggers hadden we al snel de grootste pret!

Modemuseum in Antwerpen

mode museum AntwerpenAangekomen in Antwerpen kregen we eerst een rondleiding in het modemuseun. De expositie ‘Game Changers – Het 20e-eeuwse silhouet heruitgevonden’ laat het grensverleggende werk van modeontwerper Cristóbal Balenciaga zien. Zijn vernieuwende ontwerpen zorgden in het midden van de 20ste eeuw voor het ontstaan van een nieuw silhouet waarbij het lichaam meer bewegingsruimte krijgt. Een alternatief voor het toen heersende modebeeld met het zandlopersilhouet. Voor wie geïnteresseerd is in mode, zeer de moeite waard!
tZilte kunst en food

 

 

tZilte desert

 

 

 

 

 

Eten met sterren

De luxe champagnelunch in sterrenrestaurant ’t Zilte, hoog in de toren aan het water, bracht Antwerpenons een hoogstandje van culinair genoegen. We werden met alle egards ontvangen en hadden prachtig uitzicht op de oude haven. Toch even leuk wat foto’s gemaakt van wat er op mijn bord lag. Ware kunstwerkjes en nog superlekker ook! De Belgische gastvrijheid was subliem. En waarom waren we ook alweer hier? O ja! Een introductie en een proefrit naar huis in het nieuwe model van Koreaans automerk SsangYong: Tivoli.

SsangYong

SsangYong TivoliSsangYong is een Koreaans automerk en ik had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord. Ze rijden in Nederland ook nog maar mondjesmaat rond. Toch is het in Azië al jaren een succesvol merk. SsangYong werd met name bekend als producent van terreinauto’s en SUV’s. Na de oprichting in 1954 hebben zij een enorme verscheidenheid aan modellen geproduceerd. Daarbij kopieerden zij succesvolle modellen van andere merken, zoals Jeep. Er was voor eigen design nooit budget. Dat is een belangrijke reden dat het merk in Europa moeilijk voet aan de grond kreeg. Het merk miste ‘ziel’. Onlangs is door een overname wel geld vrij gekomen om aan eigen design en identiteit te werken. Dat biedt nieuwe kansen en zal de populariteit in Nederland ook zeker ten goede komen.

Stoere gezinsauto: Tivoli

Cross over SsangYongIk reed na deze introductie een week in de SsangYong Tivoli, om er een goed idee van te krijgen. Een stoere gezinsauto, waar je ook prima mee in de stad kunt manoeuvreren. De SUV cross-over in het B-segment kan wat mij betreft de strijd gemakkelijk aan met bijvoorbeeld Suzuki Vitara en Renault Captur. Tivoli is het kleine broertje van de SsangYong Rexton. Net als de Rexton is Tivoli stoer, een beetje vierkant en robuust. Het is gewoon een ‘lekker ding’ om te zien. De hoge instap is comfortabel en geeft je als bestuurder Tivoli achterzijdegoed zicht op de weg. De ramen en spiegels zijn ruim, zodat je alles om je heen goed kunt zien. Van binnen is de Tivoli verrassend ruim, waardoor het een fijne gezinswagen is. Geen knieën in je rug en voldoende bagageruimte om met het hele gezin op vakantie te gaan. De motor is niet extreem sterk, maar ruim voldoende om stevig door te kunnen rijden en soepel te bewegen in het verkeer. Er zit een bepaalde directheid in het rijden, die kwa eenvoud wel doet denken aan een Jeep. Dat geeft een sportief gevoel.

SsangYong en Vivienne

Less is more

Het interieur is eenvoudig zonder overbodige poespas en knopjes of metertjes. Maar alles wat je nodig hebt zit er wel in. Het heeft in mijn beleving iets eerlijks: ‘what you see is what you get’ en ook komt de kreet ‘Less is more’ bij me op. Omdat het merk nog vrij onbekend is en opvallend van vorm, heb je veel bekijks. En dat is natuurlijk altijd leuk. Ja, ik word wel blij van deze auto, zoals je op de foto kunt zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.