Sean Penn rocks in This Must Be The Place WINACTIE 5X CD van de soundtrack winnaars zijn bekend!

De excentrieke Cheyenne was ooit een succesvol popster. Muziek maakt hij allang niet meer, maar hij kleedt zich nog dagelijks alsof hij zó het podium op moet. Zijn leven kabbelt voorbij, totdat zijn vader overlijdt. Hij vertrekt naar Amerika en zet zijn vaders zoektocht naar een oorlogsmisdadiger voort. Zijn reis voert hem dwars door het land. Hij ontmoet bijzondere mensen, ontroert ze met zijn wijsheden en grappen en laat ze in verbazing achter. Zelf voelt hij zich meer en meer thuis in het leven. VANAF 26 APRIL IN DE BIOSCOOP. De winnaars van deze actie zijn:

J. Roelen uit Breda
R. Matthijsen uit Breda
L. Vervloet uit Hombeek
M. Haalboom uit BREDA
R. Bekkema uit Sneek

WINACTIE: wil jij een CD met de soundtrack van deze film winnen? Mama’s mag er 5 weggeven! Stuur een email met jouw naam en adresgegevens naar info@mamas.nl vóór 7 mei en maak kans! LET OP: alleen abonnees van onze gratis nieuwsbrief maken kans om te winnen. Meld je daarvoor rechts op deze site aan!
Regie: Paolo Sorrentino
Acteurs: Sean Penn, Frances McDormand, Tom Archdeacon, Shea Whigham, Harry Dean Stanton, David Byrne

Sean Penn rocks in This Must Be The Place

Tweevoudig Oscarwinnaar viert 52e verjaardag met stijlvolle roadmovie

De Amerikaanse acteur en regisseur Sean Penn wordt 17 augustus tweeënvijftig en dat is meer dan reden genoeg om de acteur in de spotlight te zetten. Hij staat al sinds 1981 op de planken en heeft in meer dan veertig films gespeeld en 45 filmprijzen in de wacht gesleept. Zijn grote doorbraak kwam in 1982 toen hij Jeff Spicolli speelde, een surfer die van het leven geniet, in Fast Times at Ridgemont High. Samen met Pacino speelt Penn in 1993 de sterren van de hemel in het gangster epos Carlito’s Way. In 2003 won de acteur een Oscar voor Beste Acteur voor Mystic River en in 2009 kreeg hij er nog eentje voor Milk waarin hij een homorechtenactivist speelt.  En het houdt niet op want vanaf 26 april kunnen we de acteur in een nieuw meesterwerk zien in This Must Be The Place, de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino.

J’accuse!
Naast zijn memorabele carrière op het witte doek én als regisseur zit Sean Penn allesbehalve stil. Hij is onder andere bijzonder geëngageerd en begaan met het lot van de minder bedeelden op deze wereld. Zo pendelde de acteur tijdens het schieten van This Must Be The Place heen en weer tussen de set en Haïti, om te helpen bij de wederopbouw van het door een aardbeving verwoest land. Ook ging hij als vrijwilliger aan de slag toen orkaan Katrina in 2005 in de V.S. had toegeslagen. Samen met Harry Connick Jr stond hij tot aan zijn oksels in de Mississippi. Verder was hij fel gekant tegen de deelname van de V.S. aan de oorlog in Irak en plaatste in 2002 in de Washington Post een open brief gericht aan president Bush om zich als een ware Emile Zola hierover in onbedekte termen uit te spreken. Hij bekritiseerde Bush om zijn “simplistic and inflammatory view of good and evil.

Bovendien is deze padvinder ook lid van Sea Shephard, een organisatie die ijvert voor het behoud van het leven in zee. En dan heeft hij ook nog tijd om lekker te surfen. Surf’s up, dude!

Maar het was niet allemaal pais en vree…

Geen saaie man
Aan het begin van zijn carrière surfde Penn op amoureus vlak op behoorlijk rumoerige golven. Na zijn relatie met Elizabeth McGovern stapte hij in het huwelijksbootje met niemand minder dan Madonna. Ze waren getrouwd van 1985 tot 1989 en hoewel het stel bijna op dezelfde dag verjaart, (Madonna 16 augustus en hij de dag erna) mocht het niet baten en na vier jaar eindigde hun sprookje. Hun verhouding werd gekenmerkt door gewelddadige uitbarstingen richting de pers en in 1987 werd Penn veroordeeld tot 60 dagen celstraf omdat hij een setfotograaf in elkaar sloeg. Desondanks noemde Madge hem de “coolest guy in the universe.” En daar sla je de spijker op zijn kop: Penn is über cool. De enfant terrible van vroeger is de man geworden die mannen willen zijn en waar vrouwen slap van in de benen worden, ondanks dat hij alweer tegen de 52 jaar schuurt. Penn aspireert en hij ziet er beter uit dan ooit. Het mag dan op huwelijksvlak niet vlotten, want ook met Robin Wright, waarmee hij elf jaar samen was en twee kinderen kreeg, bleef het huwelijk niet duren. Maar sinds kort is Sean weer op vrijersvoeten en is hij gespot met fotomodel Jessica White en met Scarlett Johansson. Rumour has it dat hij de lippen met L’Oreal Glam Shine al gekust heeft. Bah, Om jaloers van te worden. Hoewel de acteur zelf aangeeft dat hij liever achter de camera als regisseur werkt, zijn we maar al te blij dat hij toch ook nog steeds acteert en dat heeft ons This must be the Place opgeleverd. Een absolute aanrader waarin Penn weer een uitstekende acteerprestatie neerzet. Ook de muziek in deze film is niet te versmaden en Penn heeft les gehad van zijn vriend Eddie Vedder!

Sean Penn speelt Ozzy Osbourne?
In This Must Be The Place ondergaat Penn een ware metamorphose. Hij speelt de excentrieke en ooit succesvolle rocker Cheyenne en voor zijn rol heeft hij zich een stel lange zwarte lokken aangemeten, praat hij opvallend trager en heeft hij een stevige duik in de make-updoos genomen. Hij doet ons erg  denken aan een mix van Robert Smith van The Cure en Ozzy Osbourne: jarenlang drank- en alcoholmisbruik hebben hun tol geëist en Cheyenne kan niet meer zo vlot praten. Muziek maakt Cheyenne allang niet meer, maar hij kleedt zich nog dagelijks alsof hij zó het podium op moet. Het leven van de ex-rocker kabbelt voorbij, totdat zijn vader overlijdt. Hij vertrekt naar Amerika en zet zijn vaders zoektocht naar een oorlogsmisdadiger voort. Zijn reis voert hem dwars door het land, ontmoet bijzondere mensen, ontroert ze met zijn wijsheden en grappen en laat ze in verbazing achter. Zelf voelt hij zich meer en meer thuis in het leven. De muziek is ook niet te versmaden en houdt de film bij elkaar als een onzichtbaar omhulsel. Tracks zijn van de hand van David Byrne, ja die,  van de Talking Heads. De film opent met een 5 minuten live uitvoering van de track Open Up en zet meteen de toon: muziek is waar het hier om draait! Een opmerkelijke film om naar uit te kijken dus, al is het maar om Sean Penn als een soort Ozzy Osbourne door Amerika te zien cruisen begeleid door Byrne.

4 reacties

  1. Super leuk hoor!

  2. Jan van Lievenoogen

    Ik zou zeggen let’s rock !

  3. die wil ik wel krijgen !!!!

  4. Adriana de Ruiter - Vissering

    Wauw, lijkt me leuk om te winnen!!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.