Monica’s verstopte groenten ideeen

door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

QUICHE ideeën
Voor het deeg kun je kant en klaar deeg kopen of je eigen deegje maken. Maar het minst vette bakje krijg je door korstloze boterhammen met de deegroller uit te rollen en bestrijken met een beetje olijfolie. Druk deze in de ingevet muffinvormpjes en vul met een groente mengseltje naar keuze. Pureer hiervoor rauwe of gekookte groenten, zoals spinazie, doperwtjes, gekookte pompoen, rode paprika, groene kool en meng deze met een mengsel van ei, kwark en room en bak op 175 º C, ca 20 minuten tot het mengsel gestold en gaar is.
Rauwe spinazie gepureerd met ei, room geeft een schitterende kleur, ook na het bakken.
Basisrecept voor het eimengsel. Meng in een maatbeker 1/3 deel losgeklopt ei 1/3 deel kwark ,1/3 deel room en voeg naar smaak zout, peper en eventueel wat nootmuskaat toe. Bij heel natte groenten de verhouding omdraaien dwz 2/3 ei en 1/3 kwark met wat room. Let op…Hoe meer ei, hoe sneller de quiche gaar is..SOEP ideeën
Bijvoorbeeld kun je de bekende tomatensoep verrijken door wat wortel, rode paprika, (zoete) aardappel, broccoli, knolselderij of pastinaak mee te koken en pureren en hetzelfde kan met pompoensoep. Of maak eens een doperwtjes soep en voeg hier spinazie of groene kool of misschien zelfs een paar spruitjes aan toe.

Decoreer de soep met, voor echte lefgozers, hele mini tomaatjes, flinterdunne reepjes omelet, een handje maïskorrels of geroosterde amandelsnippers. Maak blokjes (volkoren) brood, of steek figuurtjes uit en bak deze met een beetje olijfolie tot croutons. De broodblokjes en figuurtjes kunnen ook in de oven geroosterd worden en dan heb je minder vet nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *