Met je kind onderweg

Als ouder ben je vaak met je kind onderweg. Je brengt ze natuurlijk meerdere keren per week naar hun clubjes, maar ook voor een dagje uit is de auto ideaal om snel daar te komen waar je wilt zijn. Zowel in de winter als in de zomer sta je voor ze klaar. Nu stelt het koude winterweer andere eisen aan je auto dan een warme zomerdag. Om benzine te besparen en prettig te kunnen rijden, is het gebruik van winter- en zomerbanden aan te raden. En daarbij maakt het niet uit welk soort auto je rijdt, wanneer je kiest voor de band die bij het seizoen past, heb je daar veel profijt van.
Profiel en brandstofgebruik
Het verschil tussen winter- en zomerbanden zit voornamelijk in het profiel van de band. Dit heeft bij winterbanden tussen de profielgroeven door kleine horizontale inkepingen die ook wel lamellen worden genoemd. De lamellen in de winterband zorgen ervoor dat je meer grip hebt bij het afremmen en optrekken waardoor je minder vervuiling veroorzaakt. Zeker bij een glad wegdek is dit een uitkomst. In de zomer heb je echter niets aan deze lamellen en zorgen ze er alleen voor dat je brandstofgebruik stijgt. Kies daarom de band die bij het seizoen past.

Verschillende soorten rubber
Voor alle typen auto’s geldt dat ze het beste op snelheid komen als je een band kiest die hoort bij het seizoen. Ook het gewicht van de auto is in deze niet van belang. Voor zowel kleine als zware auto’s geldt dat ze afhankelijk van het seizoen het beste rijden op zomer- of winterbanden. Behalve met de oppervlakte van de banden heeft dat ook te maken met de samenstelling van het rubber. Het rubber van een winterband blijft ook bij lagere temperaturen flexibel waardoor je meer grip op je rijweg houdt. Een band die voor de zomer is bedoeld, is gemaakt van een rubbersoort die pas bij hogere temperaturen zal vervormen. Kijk voor de nieuwste zomerbanden op Tirendo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.