Julietta’s Pecan Pie

door: Julietta Poventud.

Heel belangrijk is bij koken en bakken dat je je recept goed leest. Dat de boter koud moet zijn, de eieren op kamertemperatuur staat er niet voor niets.

Pecan Pie
(6 personen)
Oven (geen hete lucht, lees daarvoor de handleiding) voorverwarmen op 200 graden en taart bakken op 175 graden.

Taartbodem
130 gram tarwebloem
70 gram boter (hard, uit de koelkast)
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels water (ijs en ijskoud)
snufje zout
Stop alle ingrediënten – behalve het water – in de keukenmachine. Machine laten draaien totdat er een korrelige massa ontstaat. Vervolgens door opening in machine beetje bij beetje water toevoegen totdat het deeg een bal vormt. Deeg uitrollen en in de vorm leggen. Zet het in de koelkast totdat de vulling gemaakt is.

Vulling
3 eieren
15 ml melk (1 eetlepel)
150 ml golden syrup (rietsuikerstroop – Reformwinkel)
30 ml maple syrup (ahornsyroop – Reformwinkel)
175 g bruine suiker
50 g gesmolten boter
5 ml vanille essence (1 theelepel) (vaak bij Turkse groenteboer te krijgen)
175 gram pecannoten (grof gehakt)

Klop de eieren met de melk in een middelgrote kom. Verwarm (op laag pitje) de beide stroopsoorten met de suiker in een klein steelpannetje. Roer dit langzaam door het ei/melk mengsel en voeg nu de boter en vanille toe. Vul taartbodem met de gehakte noten en schenk het stroopmengsel erop. Bak de taart (30 à 40 min.) in een voorverwarmde oven. Voor het opdienen taart wel even laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *