In het spitsuur van het leven

bron: Trouw.

Het spitsuur van het leven, daar hebben we het over. Steeds meer gezinnen raken de grip op de alledaagse gang van zaken langzaam maar zeker kwijt. We moeten veel van onszelf -we wíllen ook veel. Maar de consequentie is wel dat we onze moeder op een vieze wc-pot neerzetten. En zo kregen we het van huis uit niet mee, dus begint er hier en daar wat te knagen.

Oorspronkelijk artikel door Nienke Ledegang

Zij die het overzicht volledig kwijt zijn, die niet meer weten wanneer ze boodschappen moeten doen en die dagelijks visioenen hebben van dochter- of zoonlief met het jasje al aan en het rugzakje om, als enige nog op de stoep van het kinderdagverblijf, zíj moeten misschien overwegen een gezinsmanager in dienst te nemen.
De gezinsmanager (m/v): hulp in de huishouding in de breedste zin van het woord. Het principe is uitgedacht door de in Nederland woonachtige Spaanse huishoudkundige Mariangeles Nogueras onder de vlag van haar bedrijfje O.F.A. (Organisatie Familie en Arbeid) en is omarmd door het ministerie van Sociale Zaken; dit verstrekt subsidie in het kader van de regeling Dag indeling.
De gezinsmanager staat het gezin bij in alle denkbare huishoudelijke taken: strijken, wassen, koken, boodschappen, kinderen uit school halen en naar de sportclub brengen, grasmaaien, de hond uitlaten en kleine timmerklusjes of andere herstelwerkzaamheden. Maar de gezinsmanager is méér dan alleen een huishoudelijke hulp, of zoals dat netjes heet, interieurverzorger. Hij staat klaar bij problemen en calamiteiten en zorgt op een zo kort mogelijke termijn voor een oplossing.

Lees meer op:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.