Engels receptje van Sticky toffee pudding

door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

een typisch Engels receptje van Sticky  toffee pudding

Zelfs al maak je de bijbehorende  pudding nooit , dan is de saus alleen al heerlijk, In het kader van health food, valt deze onder het hoofdstuk “mental health” food.

Voor de toffeesaus

100 g boter, 150 g donkerbruine basterdsuiker en 2 el slagroom

Smelt in een pan met een dikke bodem de boter , suiker en oom en breng aan de kook. Laat doorkoken tot een dikke saus.

voor de pudding

6 eieren, 150 g fijne tafelsuiker, een snufje zout, rasp van 1 citroen, 150 g zelfrijzend bakmeel.

Klop de eieren met de suiker en het snufje zout tot een dikke “room”.

Voeg de citroenrasp toe  en vouw dan voorzichtig  de bloem erdoor.

Beboter 6 individuele of 1 grote puddingvorm en giet de toffeesaus erin.

Giet het beslag in de vorm(pjes )tot ze ¾ vol zijn. Maak een deksel van aluminium folie. Zet de  vormpjes in een stoompan. Stoom de kleine vormpjes 20 minuten en de grote 40 minuten.

Haal de vorm(pjes) uit de stoompan, verwijder het folie en keer om op een bord.

Serveren met lobbig geklopte slagroom of vanilleroomijs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.