CRISIS CUISINE veel smullen voor weinig

door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

Ik ontdek steeds maar weer hoe heerlijk je kunt eten voor relatief weinig geld met een beetje creativiteit en een goede balans tussen vers, blik en diepvries.
Mij super lekkere vissoep is ontstaan uit wat ik in huis had, namelijk een zakje gemengde vis in blokjes en een 6-tal garnalen in de diepvries  . Verder had ik toevallig prei, verse gember, een rode paprika en een venkel in de koelkast en een restje witte wijn over van gisteren

vandaag maakte ik een echt een vorstelijke maaltijd vissoep als maaltijd voor 4 personen  en dit in ca 20 minuten!!!!!

Heerlijk met stevig bruinbrood of knapperig gebakken boeren witbrood.

ingrediënten

gemengde  vis voor bouillabaisse  300-400 gram (blokjes vis, zoals zalm, tonijn  en iets van witvis zijn o.a.  bij de viswinkel te koop )

Voor extra luxe 8 middelgrote garnalen

½ prei in dikke ringen

2 plakjes verse gember

1 knoflookteen

1 venkel

1 rode paprika

2 flinke geschilde aardappels in plakjes voor een maaltijdsoep

½ rode pepertje als je van pittig houd

1 flinke tak dille ( eventueel diepvries of zelfs gedroogd)

2 -3 el olijfolie.

1 el vadouvain, Indiase gedroogde kruidenmix van ISFI spices

1 glas witte wijn ( restje)

bouillonpoeder naar smaak ( kip of vis)

1 blikje 400 g  kersentomaten

ca 1 liter water

z&p naar smaak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.