crisis cuisine – paaseitjes pret

door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

Een gezellig kinderklusje – fleur je paastafel op met gestippelde eitjes.

Hiervoor heb je nodig: ¼ tablet witte chocolade , ¼ tablet pure chocolade, een zak met (ingepakte)  holle paaseitjes van minimaal 4 cm,  2 iets  dikkere cocktail prikkertjes, 2 kleine bakjes om de chocolade in te verwarmen. RVS voor verwarming  au bain marie of plastic als je de chocolade in de in de magnetron verwarmt en enkele  bordjes. Voor de variatie kun je ook oranje chocolade gebruiken en taartgarnering, zoals zilveren drops of andere leuke flinters.

Zet alle benodigde ingrediënten en materialen klaar. Een goede “mise en place” zoals dat in keuken termen heet, is het halve werk.

Smelt de stukjes chocolade au bain marie, dwz boven stoom, zoals je ziet op de foto’s of in de magnetron. Roer goed door. Zet je het werkbordje eerst koud in de koelkast want dan stolt  de chocolade sneller en zit het eitje goed vast. Pak de eitjes uit en zet 1 ei of meerdere eitjes per bordje vast met een dikke druppel chocolade.  Dip de prikker in de warme chocolade en tip de eitjes aan, zodat je mooie stippen krijgt.  De chocolade moet je soms tussendoor weer even verwarmen. Zorg dat de stippels ook onderaan de eitjes zitten.

Je kunt of 1 bordje vol eitjes maken, of 1 eitje per ontbijtbordje. ook kun je de eitjes voorzichtig loshalen en de eitjes in een mandje of nestje leggen.

Maak de eitjes niet te lang van te voren, want de chocolade kan soms na enkele dagen wat dof worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.