Courgette kaviaar met geitenkaasroom

door: www.kookse.tv.

Kaviaar klinkt luxe en duur en dit is dan ook een exclusief gerechtje. Leuk
als voorafje of amuse, in een wat kleinere portie.

OMSCHRIJVING
1 Verwarm een scheutje olijfolie met het klontje boter in de pan.
2 Doe hierbij de courgetteblokjes en bak ze met wat zout en peper gedurende 2
minuten.

Bekijk hier de video van dit recept op kookse.tv!

3 Giet er vervolgens het scheutje bouillon bij. Hier kun je groentenbouillon
voor gebruiken als je het vegetarisch wilt houden. Anders bevelen we
kipbouillon aan. Bak het nog 2 minuten.
4 Doe de courgette in een kom en voeg de kerriepoeder, paprikapoeder,
komijnzaad en gemalen knoflook toe en roer goed door elkaar.
5 Verwarm het nogmaals in de pan en gebruik een stamper (die je ook voor
stamppot gebruikt) om alles fijn te drukken. Het moet er precies tussenin
zitten: nog net wat kleine stukjes.
6 Doe dit in een glas en schep er een flinke lepel geitenkaasroom bovenop.
7 Als je er weinig van maakt, is het een mooie amuse. Maak je iets meer, dan
is het ook erg lekker als bij- of voorgerecht.

INGREDIENTEN
Voor 2 personen

1 courgette in blokjes
scheutje bouillon (10 ml)
1mespunt kerriepoeder
1 mespunt paprikapoeder
1 mespunt komijnzaad
1 mespunt gemalen knoflook
olijfolie en klontje boter
zout/peper
50-100 ml geitenkaasroom

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.