Alleenstaande ouder: ga jij er straks 198 euro per maand op achteruit?

Het kabinet wil vanaf 2012 de alleenstaande ouderkorting voor ouders met kinderen ouder dan twaalf jaar afschaffen. Dat betekent dat alleenstaande ouders er 78 tot 205 euro per maand op achteruit gaan. OuderAlleen voert actie tegen deze bezuiniging.Wil jij weten wat deze maatregel voor jou betekent? Vul dan nu een aantal gegevens uit je belastingaangifte in op het actieformulier op www.ouderalleen.nl. Met een paar drukken op de knop is duidelijk wat deze korting jou en je kinderen per maand gaat kosten. Ga naar het actieformulier.

Waarom deze actie?

Nederland telt 400.000 alleenstaande ouders. Juist zij worden bijzonder hard getroffen door deze nieuwe bezuiniging. Afschaffen van de alleenstaande ouderkorting is een buitenproportionele maatregel, die leidt tot een fikse verarming onder deze groep ouders en kinderen.
Eind vorig jaar startte OuderAlleen al een offensief tegen deze bezuiniging. Bijna 2300 mensen ondertekenden in korte tijd de petitie, er verscheen een groot artikel in de Volkskrant en politici reageerden geschrokken. Een mooi resultaat, maar de maatregel is nog niet van tafel. Daarom voert OuderAlleen opnieuw actie.

Meer weten? Kijk op www.ouderalleen.nl
Wil je weten wat deze maatregel voor jou betekent én wil je meehelpen om de soms keiharde gevolgen van deze bezuinigingsmaatregel zichtbaar te maken? Op www.ouderalleen.nl vind je meer informatie en kun je het actieformulier invullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.