Moederdag, wat ga jij doen?

door Vivienne Westerhoud.
Moederdag. Jippie! ontbijt op bed, klaargemaakt door je kinderen. De dag dat zij alles voor jou doen, in plaats van omgekeerd. Kun jij dat goed loslaten? Geniet je er van? Ik vind het geweldig om dat gestommel te horen ’s ochtends en de fluisterende discussie over hoeveel sinaasappelen er geperst moeten worden. En dan die gezichten te zien bij elke hap die ik neem van het beschuitje met aardbeien. En hoe zij stralen als ik mijn kadootje uitpak. Vooral dat kadootje dat zij zelf in het grootste geheim hebben gemaakt. Prachtig! Ik heb ze bijna allemaal bewaard. Al 15 jaar lang.

Moederdag voor moeders

Moederdag is een commercieel circus geworden, maar daar hoef je niet perse aan mee te doen. Je kinderen willen je verwennen, dat krijgen ze van hun vader en op school wel mee. Laat daarom goed weten wat voor jou een fijne moederdag is. Het is er voor jou. Dat zal vaak niet zitten in een duur kado. Iets doen wat ik leuk vind, samen met mijn kinderen, vind ik nog het fijnst. Een lange wandeling met de hond, hand in hand. Samen zingen of dansen. En eten bij mijn moeder.

Wat ga jij doen vandaag?

Denk en voel goed wat jij zou willen doen vandaag. Misschien ben je het niet gewend, maar laat alles even los. Voel wat jij nodig hebt. Misschien verzin je wel iets wat zo leuk blijkt te zijn, dat jullie het vaker zullen doen. Niet alleen op moederdag. Ik ben benieuwd wat jij gaat doen vandaag. Laat je het weten? Hieronder kun je jouw ideale moederdag met ons delen. Ik ben benieuwd!

Geniet van je dag, je hebt het verdiend!

Durf te leven,
Vivienne Westerhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.