Hemels uitje

door: Vivienne Westerhoud.
Hé het is nu niet bepaald een fijne tijd. Er gaan mensen dood. In Frankrijk,  dichterbij en overal op de wereld. En het waait en het regent en de vakantie en kerstdagen zijn voorbij. Iedereen is weer gewoon aan het werk. En natuurlijk gebeuren en ook goede dingen. En leuke dingen. En hebben we allemaal de kans op een mooi en gelukkig nieuw jaar. Door de juiste keuzes te maken. Gezond te leven. En lief te hebben.

Om je bewust te zijn van de juiste keuzes is het goed af en toe stil te staan. Met je ogen open. Of met je ogen dicht. Even de tredmolen uit, even de ruis van het leven aan je voorbij laten gaan. Voelen wie je bent en wat jij wilt. Ik was zelf afgelopen weekend even een dag ‘uit de lucht’. Ik was naar de sauna met mijn moeder.

Perfecte kunstwerken

Vooraf is daar die ‘drempel’ om je kleren uit te doen. En gek genoeg went het binnen een kwartiertje. Iedereen is naakt. Niets meer te verbergen. Het heeft wel iets. En als je even om je heen kijkt, dan zie je dat geen enkel lichaam perfect is. Tenminste bij de meeste mensen niet. Want wat troffen wij? Een zwembad vol met jonge Goden. Ruim twintig jongens van in de twintig. Druk pratend en lachend. Een groep studenten. Mijn moeder is bijna tachtig en ik bijna vijftig. Maar onze adem stokte even toen de jonge mannen enthousiast het bad uit kwamen lopen. We keken elkaar aan, ik mompelde:”we zijn in de Hemel beland” en er trok een tevreden glimlach over ons gezicht. Perfect geschapen jonge mannenlichamen. Stuk voor stuk. Gespierd, stevige billen, brede schouders, sterke armen. Jongens in de kracht van hun leven. “Wat sta jij te grijnzen?” vroeg ik lachend aan mijn moeder. Zij keek me wijs aan en zei: “Je weet dat ik van kunst houd. Dit zijn volmaakte kunstwerken”. En dat waren het.

Hemels uitje

We gingen nog een sauna in, zwommen nog een baantje en relaxten in een rustruimte. Aan het einde van de middag aten we samen en praatten we over muziek en kunst. We hadden plezier en ontspanning en waren er echt even helemaal uit. Schoongewassen en vol blije energie. Het was een Hemels uitje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.