Op zomervakantie met minder stress, hoe doe je dat?

zomervakantieVoor de meeste schoolkinderen is in Nederland de zomervakantie begonnen. Papa’s en mama’s maken nog even wat uren op het werk. En de komende tijd gaat iedereen er weer even lekker uit. Op vakantie met de kids. Je hoort vaak dat daar behoorlijk wat stress door ontstaat. De voorbereidingen, het pakken van de koffers. Zijn we niets vergeten? Dat kan ook anders. Probeer eens gewoon zo min mogelijk mee te nemen op vakantie. Leef minimalistisch en geniet van je vrijheid en het avontuur. Improviseer en laat alles even los. Zorg dat je in gesprek blijft met je gezin en neem rustig de tijd om te vertrekken. Neem alleen gemakkelijke en fijne kleding mee. Het helpt je allemaal voor een stressvrije zomervakantie. Hoe zorg je voor minder stress tijdens de zomervakantie? Lees deze tips!

Vertrek zo rustig mogelijk

Heb je zelf vakantie? Neem dan de eerste dagen even wat extra rust, voordat je in de auto springt om de zomervakantie te vieren. Die begint al bij jullie thuis. Probeer thuis alles al te versimpelen en kom eerst even goed tot jezelf. Want als je moe en gestrest op reis gaat, kost het je alleen maar meer tijd om er echt van te kunnen genieten.

Goed contact met elkaar

Als je tot rust bent gekomen kom je beter bij jezelf. En vanuit jezelf kun je het wezenlijke contact met je partner en je kinderen aangaan. Even weer afstemmen op elkaar. Ervaringen delen. En elkaar vertellen wat je van de vakantie verwacht. Verwachtingen afstemmen en compromissen sluiten over de activiteiten die jullie gaan ondernemen. Dat helpt je als je eenmaal op reis bent en heleboel stress te voorkomen.

Op zomervakantie met minder spullen

Als je op reis gaat ben je misschien gewend je hele auto vol te laden. Of als je gaat vliegen, zoveel mogelijk koffers vol te proppen. Je sjouwt met spullen, waarvan je de helft niet nodig hebt. Neem alleen het hoognodige mee. Kies voor je kids wat makkelijk zittende, leuke kinderkleding van bijvoorbeeld dj dutchjeans en neem voor jezelf alleen je favoriete jurkjes mee. Stimuleer het hele gezin om zo min mogelijk spullen mee te nemen. Je zult tijdens je zomervakantie daardoor meer vrijheid ervaren. En veel minder stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.