Zwembad in de tuin? Dit heb je nodig!

zwembad in de tuin

Heb je een zwembad in de tuin? Of wil je die gaan plaatsen voor de zomermaanden? Zodra je een zwembad in je virtuele winkelmand plaatst, ben je nog lang niet klaar. Voor een gezond en schoon zwembad, waar je je kinderen in wilt laten zwemmen is meer nodig. Wat heb je nodig voor het onderhoud van je zwembad? Dit zijn de producten die onmisbaar zijn bij een zwembad in eigen tuin. Want zeker als het bad wat groter is, wil je niet elke dag zoveel liters vers water verspillen omdat je zwembad vies is geworden en opnieuw gevuld moet worden. Dat is zonde van het water. Dat in de droge zomers sowieso al elk jaar schaarser wordt.

Stofzuiger voor het zwembad in de tuin

Zwembaden staan standaard opgesteld in de buitenlucht. In de buitenlucht wordt de kans op vervuiling sterk vergroot. Bladeren vallen in het water en vogels verliezen hun veren boven het bad. Een stofzuiger biedt dan uitkomst. Zo’n speciale stofzuiger voor het water zuigt vuildeeltjes weg, waardoor je in een schoon bad kunt zwemmen. Als je dat regelmatig even doet bij intensief gebruik, voorkom je dat je telkens het water moet verschonen.

Warmtepomp voor koude dagen

Een zwembad in de achtertuin is leuk, maar je hebt er weinig aan als het water ijs- en ijskoud is. Als het in de zomer snikheet is, warmt het water sneller op dan je zou willen. Maar als het minder warm is, wil je niet een al te koude duik nemen. Zeker op de koudere dagen in het voorjaar en najaar kun je toch nog van het zwembad in je tuin genieten als je het water kunt verwarmen. Een warmtepomp helpt je daarbij. Dit apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur comfortabel blijft, ook als het weer een beetje tegen zit in de zomer.

Vlonders voor je gras

Zet jij voor de zomer een zwembad op het gazon? Bij het opzetten van je zwembad, denk je niet meteen aan het behoud van je tuin. Maar als de zomerpret voorbij is, kun je bedrogen uitkomen als er een gele, kale vlakte zichtbaar is. Met vlonders kun je dit onheil voorkomen. Je bouwt het zwembad dan op houten planken, zodat het gras niet opnieuw ingezaaid hoeft te worden. Dat scheelt je een hoop extra werk.

Zwembad tester, afdekzeil en filter

Om de zuurgraad in de gaten te houden, is het aan te raden om een zwembad tester aan te schaffen. De PH waarde zegt iets over de waterkwaliteit. In sommige gevallen dien je bij te plussen, maar het kan ook zijn dat je de waarde omlaag moet krijgen met PH min poeder. Hierdoor weet je zeker dat je in een gezonde omgeving zwemt en er zich niet teveel ziektekiemen kunnen ophopen in je badje. Winkel waar je deze toebehoren voor zwembaden kunt kopen, is Zwembadstore.com. Deze webshop biedt tal van zwembaden aan, maar ook andere belangrijke accessoires zoals zwembanden, filters en een afdekzeil is hier te koop.

5 reacties

  1. Ook hebben wij zonnecellen op de garage liggen om het zwembad te verwarmen. . Soms is het bad wel 30 graden, als de zon veel schijnt. Heerlijk om in te zwemmen.

  2. Wij hebben in het voorjaar al een opzet zwembad in de tuin en hebben daar een goede zuiveringspomp op, die in de garage staat. Daardoor hoeven wij het zwembad maar één keer te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.