3x inspiratie voor een houten schutting

houten schutting

Veel mensen denken bij een houten schutting aan een standaard houten tuinafscheiding met tuinhout planken. Dat kan natuurlijk mooi zijn, maar er is nog veel meer mogelijk! Een paar voorbeelden ter inspiratie.

Zwart houten schutting

Zowel buiten als binnen is zwart een trendkleur. Je ziet het binnenshuis terug in zwarte stalen deuren en in tuinen vind je steeds meer zwarte schuttingen. Het is een mooie en chique kleur die je tuin echt karakter geeft. Bovendien combineert zwart mooi met alle kleuren en vormt het een prachtig contrast met beplanting.

Wat niet iedereen verwacht, is dat een zwarte schutting ook prima van hout kan zijn. Je kunt het hout natuurlijk al in zwart kopen, maar ook een houten schutting zelf verven is mogelijk. Zo tover je je lichte houten schutting om in een nieuwe, hippe tuinafscheiding. En het voordeel van hout is dat het ondanks de donkere kleur ook een natuurlijke uitstraling blijft behouden door de zichtbare houtnerf.

Kastanjehout en schapenhek

schapenhek
Frans schapenhek. foto credits: van den Top Tuinhout.

Bij kastanjehout denk je misschien al snel aan schapenhekken. Dat zijn populaire tuinhekken voor bijvoorbeeld weiden en parken in landelijke gebieden. Schapenhekken kun je ook als schutting plaatsen, maar de structuur is wel erg open, waardoor je niet veel privacy hebt in je tuin. Een tip: kies voor een kastanjehouten vlechtscherm. Dit zijn tuinschermen van gevlochten kastanjehout met een prachtige robuuste uitstraling. Bovendien heb je er lang plezier van, want kastanjehout kan tot wel twintig jaar meegaan. En het heeft geen onderhoud nodig, want juist de vergrijzing van het hout door weersinvloeden, maakt het nog mooier.

Hout beton schutting

Hout is niet altijd even duurzaam, maar als je het combineert met andere materialen kun je er langer van genieten. Daarom is de hout beton schutting een van de meest populaire schuttingen. Met een betonband onder het tuinscherm en betonnen palen zorg je ervoor dat het hout niet in contact komt met de grond. Hierdoor zal er geen vocht vanuit de grond in het hout trekken en gaat het langer mee. Kies je voor een lage betonband, dan is er veel hout te zien en heeft de schutting een natuurlijke uitstraling. Wil je graag een stoere schutting? Dan is een hout beton schutting met hoge betonplaten en daar bovenop een kort houten tuinscherm aan te raden.

Vind je het moeilijk om te bepalen welke schutting bij je past? Ga dan eens kijken bij een houthandel in de buurt. Je kunt dan voorbeelden van schuttingen bekijken en advies vragen zodat je uiteindelijk de perfecte schutting vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.