Wat is er zo leuk aan suppen? 4 voordelen!

Wat is er zo leuk aan suppen

Wat is er zo leuk aan suppen? Het wordt steeds populairder. Je staat op een grote plank in het water en beweegt je voort door met een lange peddel kleine roeibewegingen te maken. Het ziet er een beetje vreemd uit, maar als je het maar vaak genoeg ziet, wordt het ook juist weer heel normaal. Is het cool en knap als je het kunt? Nee, het is zo’n beetje de enige watersport die je binnen een paar minuten kunt leren. En je bepaalt je eigen niveau. Het is natuurlijk heerlijk om over het water te glijden, maar dat kan ook in een bootje of op een surfplank. Wat is dan nu de reden van de populariteit van suppen?

1. Suppen is een full body work-out

Sporten in de buitenlucht is heerlijk. Veel beter dan ploeteren in een zweterige sportschool. Gezonde frisse lucht met zuurstof inademen. Natuurlijk kun je dat met wandelen en hardlopen ook hebben. Maar wat blijkt? Het beoefenen van suppen doet niet onder voor een full body workout in de sportschool. Je schijnt er alle spieren voor te moeten gebruiken. En het is een goede balans oefening. Als je snelheid wilt maken, train je je volledige ‘core’ zoals dat heet. Wat is er zo leuk aan suppen? Je krijgt er een sterk lichaam van en je verbrandt zo’n 500 calorieën per uur.

2. Wat is er zo leuk aan suppen? Het is een toegankelijke sport

Omdat suppen heel eenvoudig is, kan iedereen het leren. Voor paddle boarding, zoals de Engelse term luidt, hoef je niet heel sportief te zijn. Zonder enige ervaring met surfplank, wakeboard of waterski’s kun je al heel makkelijk op een sup board stappen. Het is dus heel toegankelijk en werkelijk voor iedereen haalbaar. Dat wil niet zeggen dat je niet de eerste paar keer in het water zult vallen, maar de meeste mensen kunnen daarna heerlijk touren op het water.

3. Suppen, wat is er leuk aan? Het kan bijna overal!

Suppen kan bijna overal. Op elk type water kun je jouw sup board te water laten en weg peddelen. Wil je rustig peddelen en genieten van de natuur? Dan is een meer of een plas perfect voor jou. Wil je meer avontuur? Probeer dan de zee of een rustig stromende rivier. Neem rustige stapjes naar moeilijker water. Dan krijg je het vanzelf onder de knie in een wat wildere zee. Bijvoorbeeld als je in het buitenland je sup board wilt gebruiken. Als je een sup board zelf aanschaft ben je zo vrij als een vogeltje om het overal te doen. Kies bijvoorbeeld voor een opblaasbaar sup board om deze gemakkelijk mee te kunnen nemen.   

4. Suppen kan het hele jaar door

Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar suppen kan het hele jaar door. In de zomer kun je in bikini over het water glijden. Maar in de winter moet je wel extra materialen aanschaffen om jezelf veilig op je board te begeven. Als je in de vrieskou in het water valt, kan dat namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn. Zorg dus dat je jezelf goed informeert over suppen bij koud weer. Maar het is zeker een voordeel, dat je deze sport het hele jaar door kunt beoefenen.

Vroeg jij je ook af wat er zo leuk is aan suppen? En ben jij al enthousiast geworden? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.