Moederdag is populair in Nederland! En wat geef je mama?

Bloemen voor moederdag

De meeste kinderen vinden het erg leuk om Moederdag te vieren. Uit een enquête van Amazon blijkt dat zij er enthousiaster over zijn dan de moeders zelf. Kinderen en vaders zien het vieren van Moederdag als een blijk van waardering. Ze willen hun moeder graag écht verrassen. Moederdag is populair dus!

Amazon zocht het uit: Moederdag is populair

Amazon, de online winkel waar bijna alles te koop is, hield een enquête onder duizend deelnemers. Kinderen, zowel als ouders deden mee. En wat blijkt? Kinderen vinden Moederdag leuker dan de moeders zelf! Zou het valse bescheidenheid zijn van die moeders? Toegegeven, op school wordt er natuurlijk extra aandacht gegeven aan deze jaarlijkse viering voor moeders. Kinderen maken in het diepste geheim een mooie tekening of knutselwerkje. Die voorpret mag je er bij de kinderen bij optellen. Dat is ook hartstikke leuk! Daarnaast staan kinderen even stil bij wat hun moeder allemaal voor hen doet. Dat is natuurlijk voor moeders heel fijn. Uit de enquête bleek dat 85% van de Nederlanders Moederdag ook echt viert. En hoe dan? En wat geven we onze moeders zoal?

Ontbijt op bed is favoriet

Moederdag is populair

Natuurlijk krijgen veel moeders een knutselwerkje van hun kind. Maar kinderen maken bij voorkeur een lekker ontbijtje op bed voor hun mama. Meer dan de helft van de kinderen vindt dat het leukst om te geven. Opvallend is dat de moeders juist het knutselwerkje van hun kroost het meest waardeert. Zij kunnen vooral een knutselwerkje verwachten van kinderen tot 9 jaar. Daarna kiezen veel kinderen ervoor om een cadeautje te kopen voor Moederdag.

Moederdag is populair en dit krijgen we cadeau

Hoewel moeders de knutselwerkjes geweldig vinden, -de helft van alle moeders bewaart deze voor altijd- geven kinderen vanaf tien jaar bij voorkeur een zelf gekocht cadeautje. Vaak helpt papa daarmee. Maar moeders geven zelf zelden aan wat ze zouden willen krijgen. Welke cadeaus krijgen we? Bloemen staan op nummer één, gevolgd door beauty producten en chocolade. Ook vaders geven graag een cadeau aan de moeder van hun kinderen. Daarbij zijn ook bloemen en beauty producten favoriet.

En wat wens jij voor Moederdag? Of hoor jij bij de groep, die zich daar niet over uitspreekt? Wil je inspiratie opdoen? Of een hint geven aan je gezin? Kijk dan hier in de speciale moederdag shop op Amazon.nl.  

Wat kun je beter niet geven?

Op de vraag wat moeders het minst leuke cadeau vinden antwoordt 77% van de moeders: elektronica. Gelukkig weten vaders dit ook, want maar liefst 53% van de vaders vindt elektronica geen leuk cadeau om te geven. Ook vallen de cadeaubon (31%) en het fotolijstje (29%) minder in de smaak bij moeders. En als je echt zeker wilt weten dat je een mooi cadeau krijgt, waar je blij mee bent? Dan moet je misschien toch duidelijke hints geven. Of gewoon zeggen wat je wilt hebben. Ook al is dan wel de lol van de geheimzinnige voorpret er niet meer. Wat doe jij liever?

2 reacties

 1. Anne van de Veen

  Goed om te lezen wat de minst favoriete cadeaus zijn. Ontbijt op bed vind ik inderdaad ook het leukste om van mijn kinderen te krijgen en zelf geef ik mijn moeder altijd chocolade cadeau! Vind ze heerlijk 🙂

  Groetjes,
  Anne

  • Ja, ontbijt op bed vind ik ook heerlijk! Dat krijg ik op moederdag en mijn verjaardag. Ik geef mijn moeder graag een boek, want zij leest veel.
   Dank voor je reactie Anne!
   Groetjes, Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.