Gelukkig huwelijk door waardering te uiten: podcast met tips!

De kracht van waardering in liefdesrelaties

gelukkig huwelijkWaardering is voor ieder mens belangrijk. Waardering op de werkvloer en ook waardering in liefdesrelaties. In deze podcast uit de serie ‘de energie van waarderen’ legt Paulien Timmer uit waarom waardering binnen je relatie helpt om het fijner met elkaar te hebben. En hoe waardering een gelukkig huwelijk voor iedereen mogelijk maakt!

Waardering uitspreken

Wanneer partners vaker hun waardering uitspreken naar elkaar, kunnen ze in de meeste gevallen een echtscheiding zelfs voorkomen. Dat zegt relatiedeskundige en schrijfster Paulien Timmer in de nieuwe podcast De energie van waarderen in liefdesrelaties. “Liefde is een onuitputtelijke bron, die je opnieuw kunt aanboren door je waardering naar elkaar uit te spreken. Zo is een lang en gelukkig huwelijk voor iedereen mogelijk.”


LEES OOK: Apart slapen slecht voor je huwelijk? Of toch niet?!


Podcast: Een gelukkig huwelijk en tips van de relatiedeskundige

NUON_Energie van waarderenPaulien TimmerPaulien Timmer schreef het boek ‘50 Relatieboosters; een happy relatie in 5 minuten per dag’ dat onlangs werd uitgegeven. In deze podcast geeft Paulien een aantal tips uit het boek voor een gelukkig huwelijk. Ook legt zij uit wat het effect is van drukte en stress op waardering binnen relaties. Zij vertelt wat de vermaarde onderzoeker John Gottman ontdekte als het grote geheim van gelukkige en langdurige relaties. Verder gaat zij samen met de andere gasten in de podcast in op de verschillende ‘liefdes-talen’. Zij legt uit hoe je je waardering kunt uiten op een manier die precies past bij je partner.

Meer over de energie van waarderen

Waarom is waardering zo belangrijk voor mensen? En hoe geeft het ons zoveel energie? Daarover gaat de nieuwe podcast-serie De energie van waarderen, die is opgenomen naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek dat voormalig energiebedrijf Nuon liet doen. Zij ondervroegen daarvoor ruim 1.000 Nederlandse mannen en vrouwen.

Drie podcasts over waardering

In drie afleveringen gaan organisatiepsycholoog Irith Koster, relatiedeskundige Paulien Timmer en lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn dieper in op het belang van waarderen. Daarbij ligt de nadruk van het effect van waarderen afwisselend op de werkvloer, in liefdesrelaties en voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.